Енев е обвинен за това, че в периода от 08.01.2020 г. до 13.05.2022 г. в гр. София и гр. Банкя, в условията на продължавано престъпление с 20 деяния, с цел да набави за себе си имотна облага, е заблудил 19 души, че ако му предоставят парични средства, ще организира кремация за техните починали близки и с това им причинил имотна вреда на стойност 28 230 лева.

Свързани новини

24.04.2023 16:37

Погребален агент отива на съд за измама с фалшиви кремации

Видян 686 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Софийската районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу погребалния агент Георги Енев за измама, свързана с кремация, съобщават от обвинението.


Енев е обвинен, че в периода от 08.01.2020 г. до 13.05.2022 г. в София и  Банкя, в условията на продължавано престъпление с 20 деяния, с цел да набави за себе си имотна облага, е заблудил 19 души, че ако му предоставят парични средства, ще организира кремация за техните починали близки и с това им причинил имотна вреда на стойност 28 230 лева.


Погребалният агент получавал различни суми от пострадалите, за да организира извършването на кремация на техните близки. Вместо да бъде направено това, част от починалите били заравяни в нерегламентирано гробище в село Клисура, а за другата част няма данни да са били кремирани в крематориумите в България.
По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са направени множество действия - разпитани са свидетели, направени са десетки експертизи и следствен експеримент.
Предстои делото срещу Георги Енев да продължи в Софийския районен съд.


Погребалният агент беше арестуван през 2022 година, след като в нерегламентирано гробище край село Клисура до Банкя бяха намерени останки на седем починали, погребани извън гробове. Оказа се, че това са хора, чиито близки са платили за кремация, която така и не се е състояла. Георги Енев беше под домашен арест, след като плати гаранция от 10 000 лв., за да излезе от затвора.

Илиян Костадинов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху изграждането на силни

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху