Свързани новини

03.06.2014 17:20

Подвеждаща реклама за килими „до” 50 000 евро

Видян 1269 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Листовка, разпространявана в петък и платени публикации във водещи издания писаха за „последните дни” на „безкомпромисна заключителна акция”, „ликвидация” и „заключителен етап на разпродажбата” на килими в бивш софийски завод. Последният от „последните дни”, посочен в публикацията, бе 2 юни. Вчера, на 3 юни следобед, звъннахме на посочения телефон и ни поканиха да си купим от килимите, които са „с до 75%” намаление, а цените им стигат до изключително изгодните 50000 евро. На въпроса ни дали не се притесняват, че по закон подвеждащата не е позволена, ни обясниха, че разпродажбата вчера не била официална. От друга страна си признаха, че помещенията са заети не само този месец, който едва започва, а и следващия, което проверихме и се оказа факт. Въпросът е защо дреме Комисията за защита на потребителите?!


Освен това, от текста не става ясно дали стоката е нова или употребявана. Неясното определение на служителя, който ни даде обяснения е, че „има килими, по които е ходено, но могат да се купят”, което всъщност и сами вече бяхме видели на снимките в листовката и на публикациите.


Верни на традицията си да разкриваме подобни практики, не спестяваме предупреждението към потребителите, защото „човек предупреден, наполовина е спасен”. Нека само си спомним случаите на санкционираните: водата Девин, точена от съвсем друго място, за което първи писахме, или нещо като пирамида на нещо като секта, което и името си смени, и пак бе глобено.  



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв