Свързани новини

15.05.2009 17:58

Подписаха за Южен поток

Видян 1599 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес в руския град Сочи изпълнителният директор на „Български Енергиен Холдинг” ЕАД Галина Тошева и председателят на Управителния съвет на ОАО „Газпром” Алексей Милер подписаха Споразумението за сътрудничество, което беше парафирано в Москва на 28 април 2009 г., по време на посещението на министър-председателя г-н Сергей Станишев, относно създаване на газопровод за транзит на природен газ през Република България като част от проекта „Южен поток”, съобщи БГНЕС.


Споразумението за сътрудничество обхваща принципите за сътрудничество между двете страни във връзка с подготовката на прединвестиционно проучване за проекта през българска територия и създаването на съвместна компания. Прединвестиционното проучване ще съдържа детайлна оценка на всички технически, юридически, финансови, технологични, екологични и икономически характеристики и аспекти на проекта.


Двете страни ще учредят съвместна компания с равно капиталово участие за изпълнението на прединвестиционното проучване и за проектирането, изграждането и експлоатацията на българската отсечка от газопроводната система, а така също и ще подпишат Акционерно споразумение, установяващо съответните права и задължения на страните като съдружници. 


В периода до приемане на крайното инвестиционно решение за осъществяване на проекта двете страни ще сформират на паритетна основа управляващ комитет и съвместна работна група, функциониращи при спазване принципа на единодушие при вземане на решения относно разработването на детайлните технически оценки като част от подготовката на прединвестиционното проучване за българския участък от проекта „Южен поток”.


За да бъде реализиран сухопътния маршрут на проекта извън територията на Русия, са подписани междуправителствени споразумения с България, Сърбия, Унгария и Гърция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак