анекса към Националния рамков договор

Свързани новини

20.02.2024 12:09

Подписаха анекса към Националния рамков договор

Видян 324 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Облекчения в здравната система. Националната здравна каса, лекарският и зъболекарският съюз подписаха анекса към Националния рамков договор, съобщава БНТ.

    "Приключихме преговорите за анекса към Националния рамков договор. В този анекс продължаваме политиката за по-добро финансиране на извънболничната помощ. Надяваме се интересът към професията общопрактикуващ лекар да продължи да се повишава.


Интересът към работата в извън болничната помощ също. Подобряваме достъпа на пациентите до еднодневни медицински процедури. Надяваме се да не се налага, когато имаш лек здравословен проблем да бъдеш принуждаван да бъдеш хоспитализиран и да имаш няколко дни, отнети от твоето ежедневие", каза д-р Иван Маджаров, председател на БЛС.

    "Давам си сметка, че това е една от най-демократичните системи за изграждане на едно обществено здравеопазване. Договорното начало, което пронизва цялата система на всички нива, започва от този рамков договор. Всъщност това е истинският баланс на интересите. Смятам, че ако продължим тази традиция, която е дълбоко българска и демократична, ние за в бъдеще ще имаме добро здравеопазване и надявам се благодарно население", каза д-р Христо Хинков.

Д-р Маджаров подчерта, че се предвижда много по-добро финансиране на тежките медицински дейности в болничната помощ, както и по-лесна и по-всеобхватна диагностика.

Със заложените промени вече няма да се налага да се чака с месеци за ядрено-магнитен резонанс.

За първи път се въвежда "минимален" и "максимален" болничен престой за лечението на инсулт, като вече пациентите в по-тежко състояние няма да бъдат изписвани след четвъртия ден. За целта е предвидена възможност за престой до 10 дни.

Проектът предвижда и значителен ръст на цените за детско и майчино здравеопазване.

Предвижда се и лечението и проследяването на онкологично болни пациенти по клиничните пътеки и процедури да бъде без ограничения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион