Министърът заяви, че в продължение на осем години Западът също така е "прикривал" нежеланието на Киев да спазва споразуменията от Минск

Свързани новини

14.04.2022 16:25

Подкрепата за Киев е кулминация на русофобския курс на Запада: Лавров

Видян 1128 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Безусловната подкрепа на украинските власти от страна на Вашингтон и Брюксел се превърна в кулминация на русофобския курс на Запада, заяви руският външен министър Сергей Лавров в четвъртък на конференцията Digital International Relations - 2022 в MGIMO, предаде ТАСС.




"Кулминацията на този русофобски курс е безусловната подкрепа на Вашингтон и Брюксел за радикалния националистически киевски режим, подхранването на ултрарадикалите в Украйна и създаването на "антируски" режим в Украйна", каза той.


 


Според него Западът, начело със САЩ, сега се стреми да възстанови и затвърди господството си в международните отношения, "за да продължи да решава своите тесни лични интереси за сметка на националните интереси" на други държави. "Най-важната част от тази агресивна линия е дългогодишната политика на Запада за цялостно, системно сдържане на нашата страна. Както се казва, на всички фронтове", казва той.




Министърът заяви, че в продължение на осем години Западът също така е "прикривал" нежеланието на Киев да спазва споразуменията от Минск и е притискал украинските власти да решат кризата в Донбас със сила. "Украйна беше активно въвлечена в НАТО, насърчавана по всякакъв начин да забранява руския език, руското образование, руските медии, да арестува хора, да преследва и дори да убива независими журналисти, беше помпана със смъртоносни оръжия", каза Лавров.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак