Nvidia произвежда чипове, които захранват генеративен ИИ - вид изкуствен интелект, който може да създава ново съдържание, като текст и изображения, в отговор на подкани от потребителя. Това е видът изкуствен интелект, който стои в основата на ChatGPT, Bard на Google, Dall-E и много други нови технологии за изкуствен интелект.

Свързани новини

03.06.2023 07:43

Подхранвана от изкуствения интелект, Nvidia се присъединява към клуба 1 трилион долара

Видян 6866 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бумът на търсенето на чипове с изкуствен интелект осигури на Nvidia (NVDA) първостепенно място в един от най-ексклузивните клубове на Уолстрийт: Във вторник пазарната капитализация на производителя на чипове достигна 1 трилион долара.

Това е едва деветата компания в света, която е постигнала подобно постижение, а в момента само пет други компании в света имат това отличие: Apple (AAPL), Microsoft (MSFT), Alphabet (GOOG), Amazon (AMZN) и Saudi Aramco, предаде CNN.


Миналата седмица Nvidia изненада Wall Street, когато отчете главозамайващи печалби и изключително силна прогноза за приходите през следващата година. Подхранван до голяма степен от неотдавнашния бум в областта на изкуствения интелект, докладът повиши цената на акциите и осигури позицията ѝ на една от най-големите публично търгувани компании в света.

Nvidia произвежда чипове, които захранват генеративен ИИ - вид изкуствен интелект, който може да създава ново съдържание, като текст и изображения, в отговор на подкани от потребителя. Това е видът изкуствен интелект, който стои в основата на ChatGPT, Bard на Google, Dall-E и много други нови технологии за изкуствен интелект.

През последното тримесечие печалбата на компанията нарасна с 26% до 2 млрд. долара, а продажбите се увеличиха с 19% до 7,2 млрд. долара, като всяка от тези стойности с лекота надхвърли прогнозите на анализаторите от Уолстрийт. Прогнозите на Nvidia за текущото тримесечие също бяха значително - с около 50% - по-високи от тези на анализаторите.

Досега акциите на компанията са се повишили с около 180% през тази година.


Nvidia даде солидни насоки, които ще бъдат чути по целия свят и показват историческото търсене на изкуствен интелект в корпоративния и потребителския сектор", казва Дан Айвс, анализатор в Wedbush Securities. "За всички инвеститори, които наричат това балон на ИИ (крипто, метавселена, а сега и балон на ИИ), ще посочим това тримесечие на Nvidia и особено насоките, които затвърждават нашата бича теза за ИИ и говорят за четвъртата индустриална революция, която вече е на прага с ИИ."

Акциите на Nvidia трябва да останат над 404,86 долара, за да запазят пазарната си капитализация от трилион долара. Във вторник акциите на компанията се търгуват на цена от 408,50 USD.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева