Африка е готова да работи с Русия като специален партньор, но руската подкрепа за стабилността на континента трябва да минава през стабилно решение за мир между Русия и Украйна

Свързани новини

28.07.2023 11:50

Подготвя се създаването на руска индустриална зона в района на Суецкия канал

Видян 1674 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия ще е готова до три-четири месеца да доставя зърно за Африка и да замени украинската пшеница, заяви руският президент Владимир Путин на форума "Русия-Африка" в Санкт Петербург.


Владимир Путин обяви готовност да осигури безвъзмездно между 25 и 50 хиляди тона за най-нуждаещите се африкански държави:


"Страната ни е в състояние да замести украинското зърно, както в търговско отношение, така и като безвъзмездна помощ за най-бедните страни в Африка. Още повече че тази година отново очакваме рекордна реколта."

Руският президент съобщи, че се подготвя създаването на руска индустриална зона в района на Суецкия канал в Египет, като още през тази година там трябва да започне изграждане на първите производствени мощности.

Африка е готова да работи с Русия като специален партньор, но руската подкрепа за стабилността на континента трябва да минава през стабилно решение за мир между Русия и Украйна, подчерта председателят на Африканския съюз Азали Асумани.

"Няма как да не отбележа, че бъдещето на това партньорство ще бъде застрашено, ако руско-украинската криза продължи. Затова трябва да намерим решение на тази криза, аз да се опитаме да спасим хилядите хора, които зависят от доставките на храни от двете страни."

В кулоарите на срещата в Санкт Петербург, руският президент посочи, че атаките на украинските въоръжени сили са зачестили през последните дни, особено по фронтовата линия в Запорожка област, но поясни, че Украйна не е постигнала успех в този район, а е дала много жертви.


Снимка: Александр Гальперин


Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.