Свързани новини

02.09.2021 18:02

Подготвя се откриването на нова фериботна връзка Русе-Гюргево

Видян 1024 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Подготвя се откриването на нова фериботна връзка Русе-Гюргево, капацитетът там ще бъде около 200 автомобила на ден, това ще донесе допълнително облекчение и в тежкотоварния трафик. Това заяви служебният министър-председател Стефан Янев в отговор на депутатски въпрос по време на блиц контрола в парламента, предаде 24 часа.


"ГКПП "Дунав мост" при Русе не е единственият, който изпитва затруднение в момента. Мини-кризи в последните няколко месеца е имало и на другия "Дунав мост" при Видин. В момента има кризи и при границата с Турция и с тази със Сърбия. От една страна са свързани с факта че потока от пътници е увеличен. Чисто сезонно увеличен пътникопоток има между Западна Европа и Турция с турските граждани, които живеят и работят в западна Европа, което затруднява и обработката на документите и физическите проверки и в персоналните автомобили и тежкотоварните. ПСР тестовете допълнително забавят процедурата", каза Янев. По думите му организацията е максимално добра.


"Над 12 хил. автомобила на дневна база са обработвани миналата седмица на ГКПП "Капитан Андреево", посочи още Янев.
Той поясни, че е ясно с това, че буферния паркинг в територията на Русе не е достатъчен, но имало почти готов проект за нов паркинг с капацитет над 200 автомобила.


"Специално за "Дунав мост" сме наясно, че имаме нужда от поне 2-3 моста над реката, в района на Русе има почти готов проект, има интерес и провеждаме разговори, но това разбира се е дългосрочен проект, не за две седмици", каза още той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец