Свързани новини

07.08.2013 11:21

Почти всички министри със заем от банки

Видян 1084 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Голяма част от министрите в кабинета „Орешарски” дължат пари на банки по различни теглени кредити. Това стана ясно от декларациите им по закона за конфликт на интереси, предаде Дартснюз.


В своите декларации те са обявили и постовете, които са заемали преди да встъпят в длъжност, както и цялата си собственост и акциите си в различни компании. Сред министрите няма много собственици на фирми или такива, които притежават дялове от такива, но за сметка на това повечето от тях са със заеми от различни банки. Един от малкото, които не са взели нито лев от финансова институция е министърът на финансите Петър Чобанов. Най-големият длъжник  в кабинета е  външният министър Кристиян Вигенин, който дължи 170 000 евро ипотечен кредит.

В декларацията на министър-председателят Пламен Орешарски пък се посочва, че той дължи по 500 лв. месечно за лизингов автомобил, като общата стойност на кредита е 6500 лв.

Отличник при участието в ръководствата на фирми, сдружения и фондации, преди да стане министър, е началникът на образованието Анелия Клисарова. Тя е стояла начело на 6 организации.


Министърът на Транспорта Данаил Папазов пък е имал дялове от „Пристанище – Варна” и фирмата „Ойлтрейдинг”, като е ръководил и друго еднолично дружество. Освен това Папазов е взел заем от 30 000 евро от банка.

Социалният министър Хасан Адемов е бил начело на 2 организации, като любопитно е, че едната от тях е футболен клуб „Хан Аспарух”. Министърът на инвестиционното планиране Иван Данов пък притежава дялове в три фирми. След като заема поста министър, той напуска ръководството на „Тера-груп”.

Петър Стоянович от своя страна е декларирал, че може да влезе в конфликт на интереси с жената, с която живее на семейни начала, както и с брат си и братовчед си. Той е отбелязал, че е собственик на фирма към момента на назначението си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв