Проектът е одобрен и финансиран изцяло и безвъзмездно от програмата на Европейската комисия Хоризонт 2020 - Проект УРБиНАТ, по която участваме с други големи европейски градове-партньори като Барселона, Копенхаген и др.

Свързани новини

26.07.2023 09:50

Почнаха зелен коридор Надежда-Северен парк

Видян 1359 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Днес започнахме строителството на зеления коридор в район Надежда, който ще свързва парк Надежда със Северен парк.

С този проект създаваме възможност за пешеходно придвижване в зелена инфраструктура. Идеята е да подобрим градската свързаност между паркове, градини, училища и градски транспорт, чрез зелени коридори.

Обособяваме едно основно трасе с дължина над 2.5 км. и площ 7300 кв.м., което включва осем подобекта – амфитеатър, градски парк, учебна оранжерия, детски площадки, реконструкция на съществуващ пешеходен мост, спортни площадки и паркинг. По цялото протежение на зеления коридор ще се създадат елементи за отдих, екологични пейки, кошчета, ще се подмени вече съществуващата настилка.

До 15 СУ Адам Мицкевич ще се изпълни проект за учебна оранжерия. Тя ще се отоплява изцяло от минералната вода от сондажа, който се намира в близост.

Проектът е одобрен и финансиран изцяло и безвъзмездно от програмата на Европейската комисия Хоризонт 2020 - Проект УРБиНАТ, по която участваме с други големи европейски градове-партньори като Барселона, Копенхаген и др.

Заслугите за новия зелен коридор са на кмета Йорданка Фандъкова, главния архитект Здравко Здравков, който е ръководител на проекта, на кмета на район Надежда Инж. Димитър Димов и общинския съветник Татяна Георгиева, на които благодаря за активната работа. В подготовката на това ново градско решение участваха гражданите от кварталите „Толстой“, „Свобода“, „Надежда“ 2 и 4 и „Триъгълника, на които сме признателни за отговорното отношение към града. На терен днес бяха и студентите от първи курс и преподаватели от Университета по архитектура, строителство и геодезия UACEG - УАСГ, които ни помагат в изпълнението на проекта", пише шефът на СОС Георги Георгиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Опитайте се да подобрите отношения


Опитайте се да подобрите отношения или да изгладите