Свързани новини

13.09.2011 11:28

Почина председателят на СБЖ

Видян 1994 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Председателят на Съюза на българските журналисти и бивш генерален директор на БТА Милен Вълков е починал във вторник сутринта след кратко боледуване, съобщиха на БТА от съюза. Милен Вълков е роден на 16 ноември 1953 г. в Бургас. Завършва журналистика в Лвов, Украйна.


Журналистическата си кариера започва в БТА като репортер в "Справочна редакция". Работи в "Международна информация" (МИНФ) (1980-1986) и във "Вътрешна информация" (ВИНФ) (1986-1990). Като репортер в страната и специален кореспондент в чужбина отразява проблемите на държавите от Близкия изток. Кореспондент е на БТА в Кайро, Египет (17 септември 1986-16 ноември 1990).


След спечелен конкурс създава и ръководи Центъра за информация и връзки с обществеността в 37-ото Народно събрание (март-юни 1995).


Генерален директор на БТА е от 23 юни 1995 до 11 юли 1997 г. От август 1997 г. е изпълнителен директор на Агенция "София прес". Член е на Съюза на българските журналисти (СБЖ), на Секретариата и на Съюзния съвет на СБЖ.


От 16 март 2002 г. до момента е председател на Управителния съвет на СБЖ. Бил е член на Съвета за електронни медии от квотата на президента (17 април 2006-22 юни 2010) и член на Управителния съвет на БНТ (17 март 2005-29 май 2006).


Управителният съвет на Съюза на българските журналисти изпрати съболезнователно писмо по повод кончината на председателя на УС на съюза Милен Вълков. В писмото се казва:


 



Почина Милен Вълков – председател на УС на Съюза на българските журналисти!
Застанал начело на СБЖ, в едни от най-бурните му години, издигнал авторитета на професията „журналист”, Милен Вълков успя да съхрани най-ценните качества на българската журналистика през нейната 115- годишна история.
Където и да работеше: в БТА, БНТ, СЕМ, в Народното събрание; в България и извън нея, Милен Вълков съчетаваше интелигентност, деликатност и умение да помага на приятели в беда, да защитава обществени каузи и неща, свързани с България.
„Никому в угода, на никого напук” обичаше да повтаря Милен Вълков девиза на Йосиф Хербст, първия председател на журналистическо дружество в България…
Понякога е невъзможно да се повярва, че непоправимото се е случило така внезапно и жестоко, че един колега, приятел, журналист и човек ни е напуснал така, както живя - деликатно, талантливо, честно, винаги готов да пожертва всичко за СБЖ.
Когато ни напусне приятел, засял дните ни с незабравимото си присъствие, когато се случи непоправимото – внезапно, неочаквано, жестоко, ние свеждаме глави, изпълнени със спомени, думите отказват да излязат из устните ни, мислите ни пренасят в ония мигове, когато заедно с него сме защитавали идеи, споделяли сме успехи или сме се изкачвали по трудностите на живота, за да търсим правдата, истината или онова, което ни прави хора.
Милен Вълков беше добър човек, добър приятел, възпитан, точен, обичащ журналистиката и най добрите й пера, обичаше приятелите си и този наш малък, красив свят , приютил ни точно тук в България..
Напускайки ни, Милен Вълков се нареди в редицата на ония Председатели на Съюза на българските журналисти, които правят чест на всяка достойна държава.



Да сведем глава пред светлата му памет!
Сбогом, приятелю!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец