Свързани новини

02.04.2021 13:14

Почина Кирил Рашков - Цар Киро

Видян 1290 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Баронът на богатата ромската фамилия Рашкови - цар Киро, е починал на 79-годишна възраст, съобщи TrafficNews. Последните години здравето му бе силно влошено, но все още няма официална информация за причините за кончината му.


В момента тече 8-месечната присъда на Рашков за държане на над 500 грама живак и старинни монети, които се оказаха нерегистрирани археологически обекти. Делото се проточи повече от 4 години, а ВКС излезе с окончателно решение на 24.11.2020, с което обяви присъдата, която би следвало да се излежава и до днес. Все още няма данни дали Рашков е бил преместен в болница заради здравословното му състояние.


Кирил Рашков е роден на 24 май 1942 година. Има множество присъди преди 89г, но е амнистиран с падането на комунизма. През годините Кирил Рашков нашумява като самопровъзгласилия се лидер на ромите, с несметни богатства с неизяснен произход, както и с трагичните събития в село Катуница през 2011, когато почина Ангел Петров и спътникът му.


През януари 2012 цар Киро бе осъден на три години и шест месеца затвор заради две закани за убийство - срещу близките на убития Ангел - Веселин Христев и Иванка Петрова, отправени на 23 септември 2011 година в Катуница. Той обаче беше предсрочно освободен от затвора на 17 октомври 2013.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за