Свързани новини

18.12.2020 13:35

Поан: Борисов с жалки постижения за 11 години

Видян 5617 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френското списание "Поан" публикува днес голям очерк за българския министър-председател под заглавие "Бойко Борисов - европейският каубой". В него описва последните му скандали, като започва със снимките от спалнята му с чекмеджето с едри пачки и златни кюлчета . "Вътре има банкноти поне за 1 млн. евро", пише изданието.

След като цитира неговите оправдания как е бил заснет "от една прекрасна госпожа" в резултат на комплот, изданието отбелязва: "Тази сцена би могла да се разиграе в отдалечена република в Централна Азия. Но това става в една от 27-те държави в ЕС. Наистина, тя не е нито най-голямата, нито най-богатата, но е познат член, интегриран в европейския дом от 2007 г.", предаде Сега.

 "Поан" цитира политици и журналисти, които описват впечатления от различни негови изяви. После изданието обобщава: "След 11 години на власт каубоят на Балканите може да се похвали с жалки постижения. На първо място с най-високото равнище на корупция и бедност в ЕС. След това с липса на свобода на печата, класиран на 111-то място в света зад Гвинея и Кувейт, въпреки че по време на влизането си в ЕС България бе наравно с Франция по свобода на печата.  Накрая със сриващи се чуждестранни инвестиции, сведени до 1 млрд. долара, след като през 2008 г. са били 8 млрд."

Борисов обаче може да се гордее с едно нещо: разширяването през неговите мандати на пътната мрежа с 20%, пише "Поан" и посочва що за гордост е това: "Красотите й понякога са ефимерни поради лошото качество на материалите и особено поради високата цена. Километър българска магистрала струва три пъти повече отколкото в Норвегия. Причината: подкупите, стигащи до 50% от сумата на контрактите, както и раздробяването на обществените поръчки. За да избегнат участието на чуждестранни фирми, властите прилагат един трик: възлагат на местни изпълнители поръчки за малки участъци с дължина до 10 км. По този начин държат в непрозрачност пазарите и грабежа на европейски фондове. "



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 18.12.2020 21:52

    И сега Мутрата ще се направи, че роса го роси!!! От уличен разбойник, който дори групировките не искат да наемат и го третират като "тиква" и който е съден в чужбина за кражба, да стане премиер 3 мандата и да граби с шепи милиарди от еврофондове и държавна пара си е чиста проба "невероятно, но факт". Като човек на Меркел и ЕНП означава ли, че и те са такива като своя човек, когото създадоха и отгледаха и продължават да закрилят?!

  • 003 Anonimen 18.12.2020 21:15

    Е как пък да не е направил? Яки милионки направи човека от оръжие и амфетамини срещу петрол с ИЗИС. С какво иначе щеше да плаща лайфа на мис гащи в Барцелона.

  • 002 Anonimen 18.12.2020 19:36

    NA БЪЛГАРСКИ -cawboy,означава КРАВАР.МНОГО ТОЧНО СА ГО ОПРЕДЕЛИЛи

  • 001 Anonimen 18.12.2020 18:17

    ББ отдавна се епоказал простак,мошеник,далавераджия и за народа нищо добро не е направил,освен дългове и резили по света ,напълни морето с агресори,унищожи всички сектори вдържавата-останаха само чиновници и кражби.....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби