Свързани новини

04.11.2020 13:03

По 200 COVID легла във всяка голяма болница

Видян 1967 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


Болници, специализирани за лечението на пациенти с коронавирус ще бъдат обособени у нас, а освен това всяко голямо лечебно заведение ще бъде задължено да разкрие по 200 COVID легла. Това ще бъде разписано в нова заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов.


Новата организация идва на фона на рекорден брой новозаразени и десетки починали с COVID-19 в рамките на ден. Огромно количество са и публично известните случаи, в които линейки обикалят болниците и не могат да настанят пациент в тежко състояние заради липсата на легла в лечебните заведения.


Преди два дни здравният министър обвини директно болниците, че не са изпълнили навреме заповедта да се подготвят за посрещането на COVID болни.


По време на днешното заседание на правителството стана ясно, че и туристическият бранш е в готовност да предостави хотели за настаняването на карантинирани. Такива обекти ще има в цялата страна, посочи вицепремиерът Марияна Николова.


По думите ѝ до края на деня ще е ясно точно какво може да предложи браншът, но вече има готовност на територията на столицата и на Софийска област.


Министър-председателят Бойко Борисов разпореди да бъде създадена необходимата реорганизация за определянето на части от болниците, които да са специализирани само за лечението на COVID-19, както и за готовност на хотелите за настаняване на хора при нужда. По време на видеоконферентното заседание на правителството премиерът Борисов изиска


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева