Хеликоптерна площадка

Свързани новини

02.02.2024 16:31

Площадка за въздушна линейка може да бъде изградена и в Ямбол, заяви здравният министър

Видян 476 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

При желание на ръководния екип на Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Свети Пантелеймон“, след приключване на строително-ремонтните дейности и наличие на подходящ терен, болницата би могла да изгради болнично вертолетно летище – хеликоптерна площадка, което, след регистрация по съответния нормативно-определен ред, ще може да поеме и обслужва пациенти, транспонирани по въздух.


Това заяви министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков по време на днешния парламентарен контрол в отговор на въпрос на депутата от парламентарната група на „БСП за България“ Кристиан Вигенин.


Към настоящия момент текат строителни дейности за изграждане на новата сграда в болничен комплекс за град Ямбол, поради което в момент е нецелесъобразно създаване на хеликоптерна площадка на територията на старата болница, която след време ще бъде релокирана. По същата причина е нецелесъобразно и изграждане на площадка на територията на новата болница, обясни министърът.


Той посочи, че оперативна база на летище „Бършен“ на територията на община Сливен е на разстояние 28 км от Ямбол. По думите му това позволява транспортирането на пациенти до „Свети Пантелеймон“ в рамките на т.нар. "златен час".


Изборът на конкретни лечебни заведения, определени за финансиране за разполагане на хеликоптерни площадки за спешна медицинска помощ по въздух, е направен след задълбочен анализ на медицински специалисти, структура, наличие на спешно отделение, географско разположение, финансово състояние на дружествата и възможността за поемане на непредвидено възникнали разходи по обслужване на площадките, обясни също Хинков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей