Свързани новини

25.06.2009 17:01

Плоча на строеж се срути в Бояна

Видян 2829 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бетонна плоча се откърти на строителен обект и рухна в Бояна. Тежкият инцидент е станал след 18:00 ч. в сряда на ул. „Беловодски път“ в столичния квартал. Причината е кофа, пълна с бетон, която е паднала върху плочата на строежа. Нанесени са големи материални щети. Инцидентът е създал страхотна паника в района. На мястото веднага са изпратени 7 линейки, четири пожарни и представители на "Гражданска защита". За щастие се е оказало, че няма пострадали хора при счупването на плочата.


Инциденти на строителни обекти в София и страната се случват ежегодно. През април 2007 г. например четирима души пострадаха при инцидент със строителен кран на обект на фирма "Теоком".


Мнението е, че много от инцидентите в строителството, могат да бъдат избегнати, ако се вземат необходимите мерки за безопасност на работниците.


Производителите на строителни съоръжения също са отговорни проектираните продукти и машини, както и тяхната поддръжка да отговарят на безопасния и оперативен стандарт. Ако те са повредени и опасни по някакъв начин, производителите рискуват причиняването на инциденти в строителството, посочват експертите. Износването и разглобяването на съоръженията също често е причина за строителните инциденти.


Работниците са в правото си да изискат подмяна на оборудване, ако това, с което работят е повредено и носи някакъв риск.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей