Свързани новини

10.10.2011 16:01

Плевнелиев: За всичко ще питам народа

Видян 1879 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Референдумът е ядреното оръжие на демокрацията, защото 20 години не е използван. Това заяви категорично кандидатът за президент на ГЕРБ и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев по време на предизборна среща с ръководството и членовете на КНСБ. От думите му стана ясно, че, ако стане държавен глава, ще се допитва за всичко до народа. Кандидатът за Дондуков 2 на управляващата партия се обяви твърдо против провеждането на референдум за АЕЦ Белене. „Това е работа на изпълнителната власт. Не може да се наливат пари без договор“, обясни той.
„Искам да стана европейски президент. Това означава приоритети, отстояване на приоритетите, легитимност и силен глас. Това ви обещавам“, заяви Плевнелиев пред синдикалистите.
Според него рецептата за успеха на България е стабилност и конкурентоспособност. „От 2,7 милиона работници само 500 000 са в сектора с висока добавена стойност“, отбеляза бившият министър на регионалното развитие. Мнението му е, че са необходими пренастройка на икономиката, квалификация, преквалификация, повече инвестиции и работни места в сектори с висока добавена стойност.
„Ако получа доверието и стана президент, ще работя за Националния план 2020 и дългосрочните приоритети“, заяви Плевнелиев. Той предложи създаването на съвети по икономическата политика към президентската институция, които да задават приоритетите на икономиката и да подпомагат правителството в реализацията им.
„Външната политика на България трябва да бъде като огледало и да отразява националните интереси. За подобряването на бизнес-средата в България решението е борба за инвестиции“, каза кандидатът на ГЕРБ.
Той отбеляза пред синдикалистите, че кризата продължава и че някои европейски страни не се справят добре, а България в много отношения е лидер. „Много държави са харчили повече, отколкото могат да си позволят, а безплатен обяд - няма“, коментира Плевнелиев.
Кандидатът за вице Маргарита Попова заяви, от своя страна, че възнамерява да промени законовата база за така, че Консултативния съвет за национална сигурност към президента да работи ефективно и да може да взема превантивни мерки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци