Свързани новини

23.06.2013 17:09

Плевнелиев, спаси невинната Гергана от американците!

Видян 10401 пъти | Коментари 0
Гласували 34 рейтинг: 4.2941
много слаба слаба добра много добра страхотна

Майка на две деца е хвърлена с месеци да лежи в ареста без никакви доказателства. Гергана Червенкова не е героиня на филм за сталинизима или хитлеризма. Тя е гражданин на свободна България, член на ЕС в 21-и век. И най-страшното е, че арестуван за няма нищо, съден и екстрадиран от собствената си родина в „демократична” Америка може да бъде всеки от нас. Защото живеем не в правова, а в БЕЗправова държава, която се е съгласила да се подчинява като васална с нарочен документ. Държава, където държавните мъже се псуват, вместо да работят по проблемите на хората.

Подкрепяният силно от щатската фондация Отворено общество и целия принадлежащ към влиянието й кръг Капитал, наричан още Глобална България, не си мръдна и пръста, за да защити правата на Гергана. Тя е обвинена „по подозрение” на офицер от щатските служби, че е наркобос с имоти за 3 милиона долара, придобити от търговия с дрога.

Всъщност е 30-годишна майка на 2 деца, чиновничка в частна фирма, която живее в стара къща, като най-ценните притежания на семейството й са 15-годишна кола и телевизор за 600 лева. „Подозрението” към нея се основава на факта, че има и-мейл адрес, с каквито разполагат милиарди хора.

Нито президентската институция, нито българският съд обаче застават на страната на своята гражданка. Софийските магистрати и в петък предпочетоха да оставят невинната в ареста, вместо поне да я пуснат под гаранция, както често правят за отявлени престъпници с известни прякори. Понеже е „извънредно опасна”, за разлика от щедро плащащите подкупи изверги, тя е охранявана от петима яки мъже и е водена с белезници. Вместо да спрат да я мъчат и да си признаят, че нямат нищо срещу нея, съдиите от Софийския апелативен съд решиха още 28 дни Гергана да гние в ареста. Следващото им заседание е насрочено за 19 юли – рождения ден на дъщеря й.

Ние от 19’ се присъединяваме към кампанията на Шоуто на Слави: Няма да дадем Гергана. Защото борбата за нея е борба за правата на всеки от нас и защото трябва да докажем на САЩ, че не сме им колониална държава. 




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци