Свързани новини

10.12.2009 12:57

Плевнелиев: Ще икономисаме от „Тракия” към 300 млн. лева

Видян 1710 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Надявам, се че в тръжната процедура на АМ „Тракия” правителството ще икономиса между 250 и 300 млн. лева. Това заяви по време на кръгла маса, посветена на сивия сектор министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, цитиран от БГНЕС.


Плевнелиев припомни, че в МРРБ са успели да спестят 67 млн. лева само за първите три месеца, както и за изразходената от предишното правителство сума от 132 млн. за изграждането на т.нар. електронно правителство. „Имаме ли нещо работещо”, попита в тази връзка той и отбеляза, че електронното правителство ще е сред приоритетите му. До края на годината МРРБ ще бъде готово с търговете за “Project management” на големите инфраструктурни проекти. Подходът в министерството е да приоритиза няколко мерки срещу сивата икономика – тези, които са с най-добър ефект. „Трябва да се работи на пазарни цени – това не е така в голямата част от договорите”, обясни Плевнелиев. Според него сивата икономика в строителството се ражда в момента на обявяване на обществената поръчка и при избора на изпълнител. 250 млн. лева са задълженията на МРРБ по подписани договори. Тази година подходът ще е различен и от 1 януари министерството ще работи само по 100% финансово обезпечени контракти. „Колкото пари има в бюджета – толкова”, категоричен е Плевнелиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева