Свързани новини

28.11.2013 16:50

Плевнелиев подарил имот на брата на Кунева

Видян 1637 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Росен Плевнелиев и съпругата му Юлияна уредили с жилище брата на Меглена Кунева – Николай, площта на имота е от близо 100 квадрата. Придобиването на собствеността станало под формата на покупко-продажба, но на цена от 0 лева – т.е. Николай Кунев го е получил даром.

Това показа проверка на "Телеграф" в имотния регистър. Сделката разбива на пух и прах паническите опити на Кунева да скрие зависимостта си от кръга около Иво Прокопиев и Росен Плевнелиев. Покупката пък реално доказва, че бившата активистка от партията на Симеон Сакскобургготски и хората около нея са обвързани не само политически, но и подозрително лично с този кръг.

Т.нар. покупко-продажба станала факт през 2002 г., когато настоящият президент все още бил само обикновен бизнесмен, но вече замесен в офшорни схеми за милиони. Николай Кунев пък, който е 10 години по-малък от Меглена Кунева и в момента фигурира в три фирми, свързани със строителството, тогава все още е съдружник само в дружество, занимаващо се с търговия на едро. Сестра му обаче по това време вече е министър по европейските въпроси.

Според данните в имотния регистър, на 24 юни 2002 г. Росен и Юлияна Плевнелиеви сключват с него договор за покупко-продажба, по силата на който братът на настоящия лидер на Движение "България на гражданите" получава жилище от 95 квадрата в столичния квартал "Лозенец" срещу цифром и словом нула лева.

Сделката включва и 385 кв.м дворно място. По-малко от година след това – на 27 март 2003 г., Кунев дава половината от същия имот на друг бизнесмен – Иво Витанов. Сделката отново върви в имотния регистър под графа "покупко-продажба", но отново за стойност от 0 лева.

Две години по-късно Николай сключва с Витанов договорна ипотека за имота, срещу което получава кредит от него. Договорът е на стойност 100 000 лева и е заличен година по-късно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби