Свързани новини

11.11.2021 17:51

Плевнелиев оплю ЕС заради Азербайджан, войната с Армения била за мир, а Бокова беше лоша да другарува с Алиев

Видян 2788 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По времето на президентстването си Росен Плевнелиев беше критичен към Ирина Бокова, тогава шеф на ЮНЕСКО и кандидат за генерален секретар на ООН, и оплитането на мъжа й Калин Митрев в скандала „азербайджанска пералня” – минимодел на актуалната днес Пандора. Оказа се, че след като престана да бъде държавен глава, самият той се е поддал на опасния чар на президента – милиардер Алиев и всяка година е в Баку. Цяла Европа се шашна от пламенната защита на авторитарния режим, която екпрезидентът ни спретна, с обвинения към ЕС и не просто оправдавайки войната с Армения, а наричайки я мир. „Думите му прозвучаха и като подкрепа за уреждане със сила и на спорове на Балканите”, с изненада коментира близкия до него Дневник.
Местната новинарска агенция "Тренд" цитира думите му, че изпитва гордост от това, че Алиев и азербайджанският народ отстранили тази несправедливост и успели да решат продължителен конфликт на основата на международните закони и резолюциите на Съвета за сигурност на ООН. Според него президентът на страната разрешил проточилия се конфликт и възстановил справедливостта, което години наред се оказало непосилно на много световни лидери."Поздравяваме Азербайджан. Азербайджан изпълни много важна работа от глобална гледна точка, давайки добър пример за всички", изтресе Плевнелиев. Военната операция на Азербайджан „създала основите за мир с Армения. Рано или късно то трябва да бъде постигнато и призоваваме Армения да си сътрудничи с Азербайджан. Решението на конфликта създаде нови възможности за развитие на района. Видяхме разрушенията в Карабах, не е останала една оцеляла къща”, неадекватно добавя той.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 11.11.2021 14:01

    По логиката на тоя поплювко Русия правилно си е върнала Крим и то даже без военни действия!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни