13.11.2008 15:49

Плащат от държавния резерв заплатите в „Кремиковци“

Видян 1161 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заплатите за август на работниците в „Кремиковци“ ще бъда изплатени до вторник от продажбите на готова продукция към държавния резерв. Общите вземания на металурзите, които трябва да се покрият с продажби към резерва възлизат на близо 11 млн. лв. Те обхващат заплатите само за август и септември. Първият транш от един милион лева вече е постъпил в комбината.
Работниците твърдят, че няма да спрат да протестират, докато не стане ясно какво е бъдещето на „Кремиковци” и докато не получат повече яснота по-какъв начин ще им бъдат изплатени възнагражденията за октомври и ноември.  Въпросът за октомврийските заплати остава открит, като в момента "Кремиковци" преработва скрап и на тази дейност разчита да се осигурят средства за оперативната дейност и трудовите възнаграждения.
Заради проблемите с „Кремиковци“ може да се стигне до съкращения на персонала в БДЖ. От железницата съобщиха за 19`, че в момента продължава работата по изготвянето на антикризисния план на железницата, който има за цел да предпише мерки за ефективната работа на БДЖ в случай на спиране на металургичния комбинат. Общо 20% от товарните превози на БДЖ са за  „Кремиковци“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.