Свързани новини

21.01.2010 17:30

Плащат още на Мапа Дженгиз за строежа на Люлин

Видян 1642 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Със сигурност ще стигне до увеличаване на стойността на договора с фирма Мапа Дженгиз, която работи по строителството на автомагистрала Люлин, каза регионалният министър Росен Плевнелиев на брифинг в пътната агенция.


До три седмици ще бъде оформен и анекс към договора, който ще регламентира всички финансови взаимоотношения между държавата и турската фирма. Към този момент по отношение на сроковете от наша страна „не сме в състояние да налагаме санкции“, обясни още министърът, цитиран от money.bg.


Международна компания прави пълен анализ на договора и на всички претенции от страна на турската фирма за удължаване на срокове и увеличаване на суми, записани в 38 искания. Две от възраженията са приети и касаят 7 млн. лв., които най-вероятно ще бъдат платени на фирмата, обясни Божидар Йотов, председател на управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура.


„Резултатът, който ние гоним е много ясен - готова магистрала до края на 2010 година. За целта трябва анекс към договора, който да задължи Мапа Дженгиз да се придържат към този нов график, който са предоставили със съответните неустойки", коментира още Плевнелиев.


Ако той не бъде изпълнен, на фирмата ще бъдат наложени неустойки. Засега обаче не е ясно какви могат да бъдат те, стана ясно още от срещата.


"Качеството в строителството за голяма радост освен че е видимо, е лесно доказуемо и проверимо, така че ние нямаме никакви притеснения", каза министърът. Не е възможно прекратяване на договора, защото това означава „магистралата да пропадне тотално".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби

Понякога, само понякога, се събуждате с вяра

Понякога, само понякога, се събуждате с вяра, с усмивка,