Доброволци от планинския спасителен екип на Кесуик прекараха два часа в оказване на помощ на група туристи в Лейк Дистрикт, някои от които се бяха почувствали зле след прием на магически гъби, според страницата на групата във Facebook.

Свързани новини

14.04.2023 17:04

Планински спасители помогнаха на опиянени туристи, употребили магически гъби

Видян 734 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Планински спасители в британската област Лейк Дистрикт са били извикани, за да помогнат на туристи, на които им е станало лошо след прием на магически гъби.

Планинският спасителен екип на Кесуик е бил предупреден за опиянената "група млади мъже" от няколко обаждания от минувачи, съобщават от ръководената от доброволци организация.

Единадесет спасители били изпратени на екипа, който изглеждал дезориентиран в района на Стоуникрофт, Нюландс и Ситуейт в националния парк в Северозападна Англия.

"Двама от групата се чувстваха зле, включително шофьорът в групата", написаха спасителите в дневник за инцидента на своя уебсайт.

"Пострадалите бяха свалени и получиха съвет от лекаря на екипа относно времето за по-нататъшното им пътуване", се казва в публикацията, която разкрива, че разрешаването на инцидента е отнело два часа.


Езерната област е най-големият национален парк в Англия и е обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Официалният уебсайт на парка предупреждава посетителите, че освен екстремните метеорологични условия има няколко основни опасности, за които посетителите трябва да знаят, включително грубия и пресечен планински терен.


Неплатените доброволци от планинския спасителен екип са на разположение 24 часа в денонощието, 365 дни в годината, "при всякакви метеорологични условия", се посочва на уебсайта на организацията.

Брошура, издадена от Асоциацията за търсене и спасяване в планината Лейк Дистрикт, съветва посетителите да останат в безопасност и да бъдат разумни, докато изследват региона.

В нея се посочва: "Планинските спасители винаги ще се отзоват на спешни случаи, но много повиквания са "предотвратими с подходяща подготовка" и имат потенциал да компрометират други животозастрашаващи спешни случаи."

Магическите гъби - чиято активна съставка е псилоцибинът - са известни със своите халюциногенни ефекти.

През последните години се провеждат все повече изследвания на потенциалните ползи от псилоцибина при лечението на психични разстройства. Въпреки това съединението остава наркотик от клас А в Обединеното кралство.


 Източник: CNN



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец