16.06.2022 16:06

Пламен Моллов отрече да е носил пари за подкуп на шефа на агенцията по храните

Видян 4408 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) Пламен Моллов отрече да е носил пари за подкуп на настоящия ръководител на институцията Христо Даскалов. Пред БНТ той разказа малко за разговора между двамата, като уточни, че спазва следствена тайна заради воденото досъдебно производство.


"Не мога да наруша закона (бел. ред. разказвайки подробности от разследването), но мога да каже, че пари не съм носил. Ако някой нещо твърди, това все още не означава, че това е истина и че може да го потвърди. Производството ще установи истината", обясни Моллов.


Запис, в който двама мъже разговарят за лабораторията за фитосанитарен контрол на граничния пункт Капитан Андреево, беше изпратен до някои медии от анонимен имейл адрес в петък (10 юни). Аудиофайлът бе придружен с обяснението, че е свързан с "неуспешен опит на мафията да подкупи" Христо Даскалов, "за да не се меси по контрола на границата". В сигнала до медиите беше посочено, че събеседник на Даскалов е човек, наречен "Моллов", който е заемал висша публична длъжност по времето на бившите управляващи. Даскалов вече потвърди, че папка, в която е имало купюри от пари в размер на 100 хил. лева, му е дадена от Моллов по повод проверки, които държавата е започнала на фирмата Евролаб 2011, която осъществяваше доскоро фитосанитарен контрол на граничния пункт Капитан Андреево.


Пламен Моллов също призна, че е водил разговор с Даскалов, но той е бил изцяло работен. Добави, че не е слушал записа, "защото няма такова нещо, каквото се твърди". Идеята му била да организира обучение на служителите в агенцията по храните. На няколко пъти той отказа да отговаря на въпроси, свързани със записа на разговора, както и дали е дал подкуп на Даскалов, като всеки път се оправдаваше с воденото досъдебно производство.


В сряда депутати от Продължаваме промяната изказаха предположение, че на граничния пункт Капитан Андреево се е осъществявал покровителстван трафик на хероин, а "Ами и Таки" на практика притежавали пункта. За връзка на Христофорос Аманатидис-Таки с Капитан Андреево съобщи депутатът от Продължаваме промяната Константин Бачийски, който призна, че е получил заплахи за живота си. В медиите под псевдонима Ами се посочва Размиг Чакърян, споменат също от Бачийски като човек с интереси в пункта. Такава връзка се проследява и в разследване на сайта BIRD.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.