Свързани новини

02.06.2021 09:46

Писмото на евродепутатите от ГЕРБ/СДС срещу служебното правителство е несериозно: Радан Кънев

Видян 1679 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Не съм бил на срещата, това е било среща между колегите от ГЕРБ и ръководството на групата на ЕНП в Европейския парламент, за това разбрах от медиите“, посочи пред БНР евродепутатът Радан Кънев във връзка с това, че евродепутатите от ГЕРБ/СДС в Европейския парламент Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Асим Адемов, Ева Майдел, Емил Радев и Александър Йорданов изпратиха писмо до своите колеги и до еврокомисарите, в което заявяват, че служебното правителство действа като предизборен екип на президента Румен Радев.

„Добре е, когато всички си даваме сметка, че европейските институции са важна част от гаранциите, за това че България се развива успешно. Това вече са го разбрали и от ГЕРБ. Те сега са узрели за идеята, че ние сме част от Европа, че това не е чужбина, че ЕП е наша институция, а когато имаме съмнения, че в България се злоупотребява с властта, ние не само, че имаме право, но и сме длъжни да се обърнем към тази институция като евродепутати", каза още в "Преди всички" Кънев.

"Не очаквам нещо да последва от писмото на евродепутатите от ГЕРБ/СДС до колегите им за действията на служебното правителство, защото всички видяхме, че това писмо е несериозно. Аз винаги ще подкрепям правото им да се обръщат към евроинституциите, когато имат съмнения за злоупотреби с власт в България. Но в конкретния случай едни тежки квалификации с много прилагателни - това не върши работа. Европейските институции очакват конкретни факти за злоупотреба", смята Кънев.

По думите му обаче наистина остава отворен въпросът кой контролира служебното правителство, когато няма действащ парламент.

"По въпроса за отстраняването на председателя на ДАНС аз споделям позицията на Демократична България, че много по-добре щеше да бъде правителството да се ограничи до назначаване на временно изпълняващ длъжността. Отстраняването на ръководството на службите беше бих казал неизбежно, но разумното решение беше назначаване на временно изпълняващ длъжността. Изобщо не трябва да имаме съмнение за временния характер на това управление", заяви още евродепутатът Радан Кънев.

Според Кънев адмирации заслужават отделни решения на служебния кабинет във финансовата и икономическата сфера.


 Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Петър 02.06.2021 21:12

    Думите на Радан Кънев не струват нищо, защото на всички е известно, че той работи срещу родината си докато взема голямата брюкселска заплата.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв