Свързани новини

12.07.2013 17:39

Писател от Асеновград откри как да живеем 180 години

Видян 2851 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В гените на човека са заложени възможности за живот от 120, 150 и дори до 180 и повече години, докато на практика повечето хора живеят от 50 до 80 г., човечеството днес е в окаяно здравословно състояние. Съвсем възможно е обаче човек не само да възстанови и да поддържа отлично здраве, независимо от възрастта, но и да се върне в годините на своята първа младост. Това не е поредната медийна сензация, а констатация, подкрепена с железни факти. Прави я в новата си книга писателят Дамян Глуховски, който просто описва личния си опит. Този уникален човек е живо доказателство как с воля и упоритост човек може да пребори болестите, възрастта, ударите на съдбата. На 69 г. Глуховски е в завидна форма, която му позволява да работи динамично и успешно в различни сфери, съобщава в. Марица.


 Писател, философ, поет, спортист, еколог, откривател, бизнесмен - това са само малка част от интересите на Дамян Глуховски от Асеновград.


С помощта на създадената от него уникална система от динамични, дихателни упражнения, медитация, описана детайлно в книгата, Дамян Глуховски е преборил дузина сериозни заболявания. Невероятно, но е факт, че човек може с подходящ режим на движение, хранене, упражнения, да се справи с такъв ужасяващ списък заболявания: дископатия и дискова херния на L5; лумбаго и многократно разместване на ябълката на лявата тазобедрена става; ошипяване на всички прешлени на гръбначният стълб, на врата и коленните стави; плексит на дясната ръка, нервопатия (изтръпване, нечувствителност на дясното бедро и пръстите на левият крак); високо кръвно налягане и хипертонични кризи, гастрит, а после язва на стомаха и дванадесетопръстника, стеснение на пилора на стомаха, а накрая и ГЕРБ (тотално възпаление на цялата храносмилателна система); пиелонефрит, камъни и абдоминални кисти на бъбреците; камъни в жлъчката, проблеми с простатата; силно главоболие; непрекъснати кръвоизливи в двете очи, отлепване на стъкловидното тяло и част от ретината на дясното око.


Ако прибавим към това, че Глуховски е работил повече от 25 години в условия на първа категория вреден труд в КЦМ, където е бил буквално натъпкан с елементите на цялата Менделеева таблица. Наистина е невероятно, че днес този човек е не само жив и здрав, но се грижи за градини от череши и орехи на площ от 30 декара, пише книги, намира време за семейството си, за своите дъщери и внуци. Съревновава се с рекордьори на Гинес, като просто не им дава шанс да го победят!


Тези невероятни на пръв поглед успехи Глуховски дължи на активния житейски цикъл, който си е създал. На първо място е създадената от него уникална гимнастическа система “Българска динамична йога” от собствени дихателни упражнения, които използва повече от 20 години. Важен фактор за успеха е и специалният начин на живот и начин на мислене, споделени от писателя в книгите от поредицата “Път към съвършенството”. Глуховски е убеден, че не би успял в житейската битка без трудолюбие, честност, почтеност, без воля за пълноценен живот, без вяра в безкрайните и възможности на човешкото тяло и дух.


Това са енергийните депа на Дамян. Висок 173 см, с тегло 60 кг, този човек все нещо работи, експериментира, спортува, когато не пише следващата книга. Започва деня със стотици лицеви опори сутрин. Когато няма работа в черешовата градина, тича до стария римски път след Асеновата крепост и обратно - в темпо, непосилно за повечето хора. Не го спира сняг, дъжд, леден вятър. Казва, че не усеща умора, защото сменя заниманията. Непрекъснато подлага на изпитания физиката и духа си. Дамян Глуховски вероятно е единственият писател с три рекорда на атлет - за правене на класически коремни преси на земя без прекъсване. С тях ще кандидатства за Световен рекорд на Гинес в края на 2013 г. 70-тия си рожден ден през декември писателят спортист е амбициран да отпразнува с нови изпитания - четвърта книга и собствен световен рекорд, 800 класически коремни преси на земя в рамките на час пред представител от Световните рекорди на Гинес. За да бъде изпитанието още по-сериозно, на този гимнастически маратон Глуховски ще покани за конкурент Марк Фелц, рекордьор на Гинес на коремни преси на земя (с прекъсване, на малки серии). Фелц трудно ще устои на убийственото темпо, с което Глуховски прави коремни преси. През март 2012 г. асеновградчанинът постигна невероятните 719 коремни преси само за 46 минути и 20 секунди - рекорд, записан от две телевизионни камери и вече качен в интернет. Повече от ясно е, че такъв гимнастически маратон лесно би завършил с инфаркт, ако състезателят не е достатъчно трениран. Рекорд от 800 коремни преси за един час се равнява на вдигане на тежест от 25 тона на височина от един метър - сериозно натоварване дори за състезател щангист, допълва в. Марица.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв