Свързани новини

07.07.2016 13:57

ПФ внесе два законопроекта за наборна военна служба

Видян 1400 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 ПГ на Патриотичния фронт внася два законопроекта, свързани с националната сигурност и отбрана. Това заяви народният представител от ПГ на ПФ Красимир Каракачанов, по време на брифинг в парламента, предаде Фокус.


Каракачанов обясни, че двата законопроекта засягат промени в Закона за въоръжените сили на Р България и Закона за резерва на въоръжените сили на Р България.


„Тези законови промени бяха подготвени в продължение на 5-6 месеца. Още през март бяха направени социологически проучвания по темата, която касае тези законопроекти, а именно наборната военна служба. Социологията категорично показа, че 61% от българските граждани са за възстановяване на наборната военна служба, а 71% са за възстановяване на трудова повинност, под формата на военна служба за онази част от населението, които са неграмотни”, обясни Каракачанов. Той аргументира предложението на парламентарната му група с думите: „Всички помним, когато през 2008 година се излезе с аргумента, че трябва да бъде премахната наборната военна служба, защото ще направим малка, професионална армия, добре обучена, модерно въоръжена и добре заплатена. Оказа се, че за тези 8 години това не се случи”.


 По думите му в момента се наблюдава парадокс, защото в армията постъпват хора, които не могат да си намерят друга работа. „Закриването на наборната военна служба беше абсолютно прибързано, без да се отчитат условията на рискове, които съществуват за националната сигурност на България, без да се изработи плавен модел, при който да се премине плавно от наборна към кадрова военна служба”, коментира още Каракачанов.


Той обясни, че промените предвиждат наборна военна служба за срок от 6 месеца за всички младежи, а онези, които са без образование, алтернативна военна служба – 12 месеца. В тази алтернативна военна служба, освен войнски умения, могат да наваксат образователни пропуски или да усвоят някоя полезна професия”, допълни още Каракачанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей