Свързани новини

27.05.2015 12:38

ПФ изригна: На 1 юли може да сме опозиция

Видян 814 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ултиматум от 7 точки с график на изпълнение до 1 юли постави Патриотичният фронт на ГЕРБ. Не бъдат ли изпълнени, след 34 дни коалицията на Красимир Каракачанов и Валери Симеонов минава в опозиция.


Сред изискванията е промяна на Изборния кодекс, за който обаче вчера шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов увери, че няма да се пипа. От ПФ не отстъпват от предложението си за задължително гласуване или поне предварителна регистрация за участие в избори, а също - вдигане на прага за пренареждане на листите за общински съветници от 7 на 50 процента. Всичко това е вече депозирано като Закон за изменение и допълнение на Изборния кодекс.


Незабавно премахване на незаконните постройки на циганите в Гърмен, замразяване на цената на тока и спешно изграждане на оградата по турската граница са сред останалите условия на ПФ към Бойко Борисов.


"Всичките ни предложения до момента отиват в шеста глуха. Но парламентът може да е и място за възпитаване на коалиционна култура", заяви пред "24 часа" зам.-шефът на НС и съпредседател на ПФ Красимир Каракачанов.


От ПФ настояват: 1. Незабавно премахване на всички незаконни постройки на територията на кв.Кремиковци, с.Марчево, общ.Гърмен, за които е приключила процедурата по премахване. Ангажиране на институциите да завършат законовите си задължения по установяването на законосъобразност на останалите постройки и превеждането на нормите на ЗУТ в действие.


2. Предприемане на спешни мерки за овладяване на битовата престъпност, която тероризира огромни райони от страната.


3. Разглеждане в комисии и гласуване в Пленарна зала на текстовете предложение от „Патриотичен фронт” в ЗИД на избирателния кодекс. В случай, че не бъде прието задължителното гласуване без референдум, „Патриотичен фронт” настоява за приемане на текста за активната регистрация и увеличаване на санкциите за купуване и продаване на гласове.


4. Започваме изграждане на защитните съоръжения по границата с Турция и възстановяване в срок до 1 юли 2015г. на увредените участъци от тях.


5. Недопускане увеличаването на цената на електроенергията и предприемане на административни мерки от енергийните дружества и Министерство на енергетиката за прекратяване на мащабните злоупотреби и кражби в бранша.


6. Завършване на необходимите законови нормативни промени за ограничаване незаконната сеч и износ на дървесина.


7. Решаване на институционалните проблеми свързани с българските общности зад граница. Приемане на промените предложени от „Патриотичен фронт“ в Закона за българите живеещи извън Република България.




Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

риби