В очакване на важната среща фючърсите на петрол Брент се повишават към 15.00 часа българско време с 1,15% към 82,60 долара за барел, а фючърсите на американския лек суров петрол WTI - с 1,78% към 77,75 долара за барел. По време на търговията във вторник петролните фючърси поскъпнаха с около 2 на сто.

Свързани новини

29.11.2023 15:43

Петролът поскъпва преди планираната за утре онлайн среща на ОПЕК +

Видян 335 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Петролът поскъпва за втори пореден ден на търговия в очакване на планираната за утре онлайн среща във формата "ОПЕК +", на която петролният картел ще определи политиката си за петролно производство през 2024 г., предаде БНР.

Саудитска Арабия призовава другите членове да намалят производствените квоти, за да стабилизират пазарите, но все още не е постигнато решение или конкретна сделка.

Първоначално насрочена за 26 ноември, срещата на ОПЕК, последната от формата "ОПЕК +", беше отложена за 30 ноември поради несъгласие относно квотите за производство, включващи африканските производители Нигерия и Ангола.

Според източници на агенция Ройтерс "ОПЕК +" продължава да води преговори относно петролната политика за 2024 г., но на този етап не се очаква ново разсрочване на срещата. Във вторник източници на агенцията казаха, че е възможно по-нататъшно забавяне на срещата на фона на продължаващите разговори, които един от тях определи като трудни, тъй като страните поддържат досегашните си позиции.

В очакване на важната среща фючърсите на петрол Брент се повишават към 15.00 часа българско време с 1,15% към 82,60 долара за барел, а фючърсите на американския лек суров петрол WTI - с 1,78% към 77,75 долара за барел. По време на търговията във вторник петролните фючърси поскъпнаха с около 2 на сто.

Поскъпването на петрола е отчасти подкрепено и от зимната буря в Черноморския регион, която наруши износа на петрол от Казахстан и Русия, подклаждайки опасенията за недостиг при доставките.

Късно снощи Американски петролен институт (API) пък съобщи, че складовите петролни запаси в цялата страна са намалели с 817 000 барела през последната седмица, като запасите в най-големия хъб Кушинг, Оклахома са се понижили с 465 000 барела. Ако подобно намаление на петролните запаси бъде потвърдено от официалните правителствените данни на Енергийната информационна агенция (EIA) по-късно в сряда, това ще бъде първият спад от шест седмици насам.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец