Според данните на ЦИК за нея във Варна са гласували 10 155 граждани. Водачът на листата там Даниел Митов е с 4339, а вторият Красен Кралев - с 2996. Точева вече е била депутат в 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото НС. Тя е родена в Шумен, завършила е туризъм в Свищов, а преди това е била хостеса. Междувременно стана ясно, че МВР вече разследва Точева по подозрения за търговия с гласове.

Свързани новини

06.04.2023 18:08

Петков с най-много “лайка” в София, но лидерът на ГЕРБ го бие сумарно

Видян 709 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двама експремиери и една бивша хостеса са фаворитите на българите, сочат окончателните резултати на ЦИК. Кирил Петков, Славена Точева и Бойко Борисов са тримата получили най-много преференции на изборите в неделя.


Съпредседателят на Продължаваме промяната има най-добър личен резултат в столицата. Той събра 11 728 гласа като водач на листата на коалицията в 23 МИР-София, което е 12,8% от гласовете за Доброто там.


Първенството му обаче се променя, ако се съберат преференциите на Борисов от 25-и МИР и Пловдив - 18 121, или 25,5% от гласовете за партията, подадени общо за двете листи. В София, лидерът на ГЕРБ събра 9504 гласа, а пловдивския му резултат е 8617, което сумарно го поставя на първо място, но той остава трети в индивидуалната класация.


Второто място по преференции се оказа най-неочакваното на тези избори. 32-годишната Славена Точева от ГЕРБ, за чиято съдба като тв сериал сме писали много. Според данните на ЦИК за нея във Варна са гласували 10 155 граждани. Водачът на листата там Даниел Митов е с 4339, а вторият Красен Кралев - с 2996. Точева вече бе депутат в 45-ото, 46-ото, 47-ото и е в 48-ото НС. Тя е родена в Шумен, завършила е туризъм в Свищов, съпруг в испански затвор я оставя самотна майка, а преди депутатка е била хостеса. Междувременно стана ясно, че МВР вече разследва Точева по подозрения за търговия с гласове.


След нея най-предпочитан кандидат във Варна е Костадин Костадинов, който запазва втората позиция от вота през октомври м.г. Персонално за лидера на Възраждане са подадени 5301 бюлетини в морската столица, а в София той получи още 5087 гласа. При Възраждане всички кандидати са далеч са от възможността за разместване, но пък водачът Николай Дренчев има 2230 преференции.


Доста по-скромен резултат показа другият съпредседател на Промяната Асен Василев.  В родното си Хасково, преференция са му дали 1629 избиратели. Катя Панева от листата на Доброто го изпревари и събра 1669 гласа там, с което измести и втория Веселин Недев. Любимият на Василев ексминистър на културата "Просто Наско" Атанасов изпада. В Хасково най-много преференциални гласове има Георги Станков–Пъската от ГЕРБ-СДС – 6734.


В Пловдив Василев събра малко над 1600 гласа или 10% от всички за формацията там. Фаворит на Доброто там е издателят Манол Пейков от квотата на ДБ, който влиза в НС от седмото място в листата с 5 хил. лични гласа. Той се похвали, че е събрал 12,29% от вотовете за коалицията. В цялата страна рокадите, предизвикани от силния вот за ДБ, са в Русе, Пловдив, Варна и Хасково. 


Лидерът на БСП Корнелия Нинова има 2005 преференции в София и 1585 в Благоевградско. Троен на нейния резултат има сричащият ексдепутат от ГЕРБ Стефан Апостолов, който е син на кмета на Симитли Апостол Апостолов.  В Благоевград той за пореден път получи най-много лични гласове - 7033. Градът се оказа много колоритен на водачи.


Лидерът на ИТН Слави Трифонов поведе партията си в Благоевград и спечели 1009 преференции в неделя от общо подадените за нея 4104 гласа.


Мика Зайкова, която  откри 46-ото НС, би могла да размести листата на ИТН. Нейните лични 466 гласа с малко надхвърлят лимита от 7%, но заради едва 6 533-те гласа на ИТН шансът й за влизане в НС е нулев.


Делян Пеевски има 513 преференциим, като водач на ДПС в Благоевград и около 300 в Пазарджик.


Единственият, успял да разбърка софийска листа, е Велизар Енчев, който бе трети в 23 МИР. С 1200 преференции измества социалиста Еньо Савов, но пак не влиза - БСП не получи втори мандат там.


Егор Глазунов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 06.04.2023 23:14

    Пенсиите ви се увеличават!Целулитните бълдъри също. Ау, и цената на лука!

  • 001 Опре Рома! 06.04.2023 23:01

    Хвани двата циганора, удари хостиСАТА!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.