Петков кара тротинетка във Виена
01/02

Свързани новини

29.05.2023 18:14

Петков кара тротинетка във Виена, а в прокуратурата го чакат за разпит

Видян 5569 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съпредседателят на ПП Кирил Петков напусна България точно в разгара на скандалите със записите и замразените преговори за кабинет. Той замина на “непланирано пътуване в чужбина” само ден преди връчването на втория мандат, съобщиха от пресцентъра на формацията. През това време пък е бил засечен да кара тротинетка във Виена, въпреки че иначе се закани да върши работа в Братислава. На този фон прокуратурата в София така и не го дочака на разпит.


В неделя експремиерът внезапно отмени уговорено участие в bTV и обяви, че трябвало спешно да хване самолета, “за да отиде да открие партийна структура в Словакия”, което се оказа лъжа. „Непланираното пътуване“ всъщност е форум на GLOBSEC в Братислава, където е и шефът на ЕК Урсула Фон дер Лайен.



Напомняме, че в края на миналата седмица Радостин Василев – Гела пусна скандален запис от сещнощно събрание на ПП, в което директно се спомена и нейното име. На аудио файла Петков казва, че е говорил с нея и тя обещала да помогне на България да влезе в еврозоната, но за тази цел трябва да се заобиколят правилата. „Урсула каза да заобиколим правилата за еврозоната”, казва пред своите той.


Самата Фон дер Лайен и без друго бори репутационни щети след корупционния скандал за лобизъм на К19 ваксините от Пфайзер, а сега и Петков наля нова доза черен ПР за шефа на ЕК.
Според информация на Tribune скритата цел на българския политик е да убеди "Урсула", че в записа не се чува това, което всички си мислят. Според медията тя лично го е уведомила, че е “силно разочарована от използването на името ѝ за лични цели”.


Не е ясно защо съпредседателят на ПП/ДБ замина за форума сутринта на 28 май - неделя – “по спешност”, след като името му се появава в програмата чак на 30 май – вторник и то след 17 ч. Според програмата пък Фон дер Лайен ще говори на 31 май - сряда.


Междувременно стана ясно, че Петков е трябвало да се яви в понеделник – 20 май,  на разпит в държавното обвинение в България. Той е бил призован в 11 ч. от СГП, но вместо това е бил видян да кара тротинетка със свой приятел във Виена. Двамата седнали да пият кафе, разговаряли и отново се качили на хипстърските превозни средства, за да разглеждат австрийста столица.
Засега не е ясно за какво е разпитът, но неофициално се твърди, че е именно за закана към отцепилия се депутат -


Гела, който пусна скандалните записи. Заради казаното в тях - например че трябва да се правят чистки, без значение дали законни или незаконни, от ГЕРБ замразиха преговорите с ПП за правителство и обясниха, че ще ги подновят само ако се говори за експертен кабинет. Самият Радостин Василев е с назначена от прокурор охрана заради заплаха, която неотдавна е получил.


От пресцентъра на ПП заявиха за Nova, че разпитът на Петков за понеделник е бил отложен за друг ден и час.


Егор Глазунов


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл