Свързани новини

21.01.2015 15:16

Пети и шести блок на "Козлодуй" могат да работят по-дълго от очакваното

Видян 1306 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всички дейности, свързани с продължаване експлоатацията на 5-и и 6-и блок на АЕЦ-Козлодуй, вървят по план и са координирани с Агенцията за ядрено регулиране.


Това заяви председателят на родния ядрен регулатор Лъчезар Костов. В момента консултантът по проекта за оценка на ресурса на 5-и блок "Уорли Парсънс" извършва оценка на подадената от АЕЦ Козлодуй документация, свързана с плана за работа и първоначалните оценки извършени до ноември 2014 г.


До ноември 2016 г. АЕЦ-Козлодуй заедно с изпълнителя на проекта за модернизация "Россенергоатом" и EDF трябва да предадат цялата необходима документация в АЯР по отношение издаването на бъдещ лиценз от 2017 г. за 10 години, каза още Костов.


Той заяви, че животът на реакторите може да бъде продължен и над 30 години, ако критичното оборудване в него остане здраво. Припомняме, че доскоро се смяташе, че максималният възможен срок на експлоатация е 30 г.


Във връзка с дейностите по 5-и блок е възможно той да бъде изведен по-дълго време от експлоатация по време на плановите годишни ремонти, които обикновено продължават около месец.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби