Свързани новини

23.12.2011 10:00

Петър Паунов и ТВ7 зарадваха сирачета за Коледа

Видян 1723 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, заедно с водещите на ТВ7 Николай Бареков, Жана и техните гости зарадвха малките обитатели в Дома за деца лишени от родителски грижи "Хисарлъка" в града, предаде БиНюз. Изненади бяха подготвени и за семейство от SOS Детски селища в село Дрен, община Радомир.


Наполовина е запълнен капацитетът на дома за медикосоциални грижи "Хисарлъка" над град Кюстендил и това се дължи на повечето осиновявания и кандидатстващи приемни семейства,


обявиха от ръководството на дома. Обитателите в комплекса на възраст до 3 години сега са само 21, докато само преди година са били 50. Това означава, че


приемната грижа, която община Кюстендил насърчава, се е развила изключително добре,


каза кметът на Кюстендил Петър Паунов в ефира на ТВ7 в пряко предаване на Николай Бареков и Жана от града.


Децата не са само ромчета, по равно са с българчетата, казаха още от ръководството на дома, откъдето са доволни, че през тази година е имало кандидати за осиновяване и от чужбина, и за приемни семейства от Кюстендил.


Надеждите са все повече родители, които имат добри възможности и са обезпечили собствените си деца, да вземат деца от дом "Хисарлъка",


особено преди християнските празници по Рождество Христово и за Нова година, когато по традиция и дарителските акции и жестове от фирми, ведомства, народни представители и бизнесмени и обикновени граждани зачестяват.


Домът е на издръжка на здравното министерство и за месец за поддръжката му са необходими до 20 хиляди лева. Засега - въпреки кризата, средствата се осигуряват.


"Работим много добре със социалното  министерство и с Агенция "Закрила на детето", каза кметът Паунов, който тази година бе преизбран за втори мандат.


Той съобщи, че


на 28 декември Кметството на Кюстендил сключва пореден договор със социалното министерство за изграждане на SOS Детски селища.


В пряко включване от едно такова уютно жилище в с. Дрян, Радомирско, се включи и репортер на ТВ7. Гост в дома беше и директора на "SOS детски селища" Марин Дянков. В селището има 13 топли и красиви домове с около 60 деца, които се радват на приемната семейна грижа.


В края на прякото включване от Кюстендил Снежанка (Жана) и Дядо Коледа раздадоха подаръци на децата от "Хисарлъка" и пожелаха постоянство и успех на общинарите и специално на кмета Петър Паунов в нелеката им мисия и през новата година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни