Според нея страната се нуждае от нови хора, които да поведат България.

Свързани новини

06.01.2023 14:47

Песимист съм за третия мандат: Йотова

Видян 730 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вървим по конституционната процедура и президентът има седемдневен срок, след като бъде върнат официално мандата, за да го връчи на третата политическа сила. Коя ще бъде тя, предстои да видим, това ще бъде изцяло негово решение.

Това заяви в Калофер след тъждественото честване на 175-ата годишнина от рождението на Христо Ботев вицепрезидентът Илияна Йотова, но отбеляза, че е песимист за стабилно  правителство с третия мандат, предаде БНР.

Според нея страната се нуждае от нови хора, които да поведат България.

"Политическата класа е изчерпана. Как партиите ще променят себе си, зависи от тях самите, но промяна трябва да има. Песимист съм че ще има правителство в третия мандат. Ако има, то ще бъде с много временен характер, с елементи на задкулисие, с много договорки, с много различни компромиси и с много политически отстъпки", каза вицепрезидентът.

Тя подчерта, че не приема тезата, че след избори нещата отново ще са същите. Те ще са същите, ако продължим да правим същите грешки като избиратели, посочи Йотова. Според нея, ако всеки един си направи равносметка какво е видял от началото на миналата година, ще си направи много точен извод как да реагира, на кого да даде гласа си и какво да изисква от политиците. Тези скандали, насъсквания между личности и партии в парламента, обезверяват хората и ги карат да си остават по домовете, допълни вицепрезидентът.


По случаи 175 години от рождението на Ботев Йотова заяви:


"Ботев разсече гордиевия възел на малодушието, на заспалите роби, за да ги призове към свобода и възкресение на отечеството. От Ботевата сила и енергия се нуждаем днес, за да разсечем възела, затегнал силно обществените отношения на омраза, разделение, духовна нищета.


Свободата е избор на всеки. Този завет на Ботев трябва да бъде и нашата самооценка. Огънят на Ботев е жив и тази жарава трябва да разровим, за да имаме и ние своя бряг и своя връх на саможертва. За да сме спокойни, че когато ни гледа от портрета, Ботев не се срамува от нас.


Ако днес Ботев беше жив, как щеше да изглежда неговата „Политическа зима“?! Нека всеки прочете творбата с днешната политическа зима 2023 година!"



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак