Свързани новини

22.04.2009 09:34

Пентагонът отхвърли съобщение за пробив в сигурността на F-35

Видян 1708 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пентагонът и доставчикът Локхийд Мартин отхвърлиха съобщение на Уолстрийт джърнал, че кибершпиони са откраднали тайните на изтребителят F-35 Joint Strike Fighter, който се произвежда за САЩ и десетина техни съюзници, предаде Ройтерс, цитиран от БГНЕС.


"Нямам информация за никакви конкретни проблеми", заяви Брайън Уитман, говорител на Министерството на отбраната, по повод на съобщението за компрометирането на най-скъпият план за въоръжение на Пентагона. Изданието съобщи, че "терабайти" информация за дисайна на самолета и електрониката му са били откраднати, според бивш и настоящ представител, запознати с проблема. Цитирани бяха бивши официални лица от американската администрация, според които редполагаемият кибер-шпионаж е дошъл от Китай. Говорител на китайското посолство не отговори незабавно на искането за коментар от Ройтерс. Подобни компютърни нашествия могат да улеснят защитата срещу многофункционалния F-35, програма на стойнаост около 3200 милиарда долара в ранните садии на създаването си. 2443 от самолетите ще бъдат закупени само от САЩ. Неуловимият за радарите самолет се разработва със съвместно финансиране от САЩ, Великобритания, Италия, Холандия, Турция, Канада, Австралия, Дания и Норвегия. Други вероятни купувачи вкллючват Израел и Сингапур. Доставчикът Локхийд Мартин заяви, че според него "Уолстрий джърнал е бил некоректен в съобщението си за успешни кибератаки срещу програмата F-35". "Аз не съм чувал за това и по наши сведения, не е имало неоторизиртан достъп до калсифицирана информация", заяви Брус Танер, главният финансов директор на компанията по време на телеконференция. Той призна, че атактие срещу системите на Локхийд Мартин, както и срещу мрежите на правителството на САЩ, "са перманентни". "Имаме стриктни мерки за откриване и спиране на тези атаки", каза той. По-късно министерството на отбраната на САЩ заяви, че не коментира "предпоалгаеми или реални кибер-инфилтрации, потенциалното им отражение върху операцжиите на Министерството, или възможни разселдвания". Целта на политиката на информационно затъмнение беше да не се издава информация, която може да помогне на потенциален нападател.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец