Веселин Вучков допълва че е важно партиите да съставят ясна предизборна платформа.

Свързани новини

07.08.2023 11:45

Пенсионерите нямат място в полиция, пожарна и армия: Проф. Веселин Вучков

Видян 7097 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Независимо от всички недостатъци, МВР си върши работата относително добре. Но не трябва да бъдем безкритични към управлението на министерството и на службите за сигурност. Като свободни граждани имаме правото да изискаме те да предоставят по-качествени услуги, за да могат хората да живеят по-спокойно“ - коментира бившият вътрешен министър проф. Веселин Вучков пред радио Благоевград.

Според проф. Вучков темата за работещите пенсионери в МВР, МО и другите служби за сигурност е много болезнена и трябва да намери адекватно разрешение.
„Тези кадри наброяват няколко хиляди души, които всеки месец взимат максимална пенсия и в същото време взимат заплата за първа категория труд. Те не могат да бъдат освободени до навършване на 60-годишна възраст.“ Отстраняването им от системата им не би предизвикало кадрова криза, защото много млади кандидати нямат шанс за реализация, поради липса на свободни позиции.

Веселин Вучков допълва че е важно партиите да съставят ясна предизборна платформа. Гражданите трябва да са информирани какви реформи се предвиждат за МВР. В момента не е ясно дали има правителствена програма за реформиране на сектор „Сигурност“ и дали има промяна в  структурите.

Припомняме, че през 2015 година като министър на вътрешните работи, проф. Веселин Вучков предложи и презентира цялостна реформа за МВР, като важна част от нея беше насочена към разрешаване на проблема с пенсионерите, които работят в министерството.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Красимир Кирилов 09.09.2023 22:38

    Като знам как ставате професори, доценти и доктори (в министерството на здравеопазването няма толкова доктори), преписвачи жалки, защо ревете на чужди гробове?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог