Свързани новини

23.12.2021 10:37

Печелим милиарди от износа на ток. Да се оплакват останалите бедни страни: Николай Василев

Видян 1905 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Енергийният сектор може да пострада жестоко от наложения мораториум върху цените на тока, парното и водата. Това заяви в ефира на „Твоят ден” бившият икономически министър Николай Василев. По думите му ограниченията могат да доведат до редица фалити на дружества.


„Компенсаторните мерки би трябвало да имат временен характер, иначе обществото и бизнесът свикват с тях, свикват с това, че някой друг ще им плаща сметката. Нямаше нужда държавата да подкрепя всички. Това е антисоциална мярка. Няма проблем енергийно бедните да бъдат подпомогнати, но защо това трябваше да се прилага и за хората, с най-високи сметки за ток, които нямат нужда от помощ”, коментира Василев.


Според бившия икономически министър започване разбиване на устоите на пазарната икономика, обикновено става за постоянно.


„България е една от държавите, която печели от скъпия си той, точно както някои страни печелят от износа на нефт. Печелим милиарди от износа на ток. Ако някой би трябвало да се оплаква, това трябва да са останалите бедни страни”, допълни той.


Николай Василев изрази притеснения за цялостната икономическа политика на страната и множеството неясноти.


„Говори се за голямата роля на държавата. Това е много социална и популистка политика, каквато не сме имали след въвеждането на Валутния борд. Визията за повече държава е популистка и лява, това не е реформаторския модел”, категоричен е експертът.


Василев коментира още, че България е закъсняла с десетилетие за влизане в еврозоната, като това е единственият път да се превърнем в първокласна държава.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Кака Милка, финансист от квартален мащаб 23.12.2021 11:59

    Да госин Хари Потър се оказА абсолютно прав. Всички българи печелим средно по около 2.5 милиарда, на човеко-калпак и то в € от продажбата на ток.Търся спешно шкафчета или четрикрилни гардероби с по-голями чекмеждета за да ги натъпкам с пачки от по 500€ от дивидентите си от продажбата на ток, които ми докараха с един пикап-баничарка, пълен с пачки , натъпкани в чували от самокоФски картофи. Ако не намера достатъчно гардероби, мисля да си ги залепя, за топлоизолация, половината от милиардите по всички стени на тризонета, като двойни тапети! А каквото остане излишно, ще ги наджиткам и в контейнерите за разделено рециклиргане.

  • 001 До боклуците от безвремието в Булгаристан 23.12.2021 10:45

    Вечната криза ОТНОВО е тук !!! Всичко е спекулация, а под формата на свободен пазар се изяждат парите на данъкоплатците. Беден богат храни! ЗАЩО НЕ ОГРАНИЧИТЕ ИЗНОСА БЕ, ПОМИЯРИ !!! Или разделете пазара на ток на вътрешен и за износ. Вътрешните цени на регулиран пазар. Износните цени абсолютно пазарни. Защото имаме 50 лицензирани търгаши на ток ??? Скока на цената идва от прекупвачите и борсовите играчи !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв