Станислав Младенов

Свързани новини

15.03.2024 13:30

Патрулки на жандармерията ще продължат да пазят гражданите в Овча купел: БСП-София

Видян 222 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По настояване на общинските съветници от Местна коалиция "БСП за България" патрулки на жандармерията ще продължат да пазят гражданите в "Овча купел", заяви общинският съветник от групата на социалистите Станислав Младенов. Уверение за това той получи по време на вчерашната извънредна сесия на СОС за сигурността в София. А патрулки бяха забелязани да дежурят в квартала още в късния следобед вчера.

"С моето семейство живеем близо до бежанския център в "Овча купел" и имам всекидневни постоянни наблюдения какво се случва там, каза той. - Докато имаше патрулки на жандармерията по бул. "Монтевидео", хората бяха много по-спокойни. В един момент тези патрулки изчезнаха и след това започнаха да се появяват проблемите. Затова на сесията вчера поставих въпроса за жандармерията. И получих отговор, че патрулките вече са върнати да дежурят около бежанския център. Това е бърза и полезна стъпка по отношение на сигурността на гражданите в "Овча купел".

Станислав Младенов отбеляза, че хората в квартала са загубили доверие в институциите и този факт може да бъде променен само със сериозни, постоянни и отговорни действия. "Гражданите в София имат нужда от цялостна политика по сигурността, а не от действия на парче и при свършен факт, тоест, когато се случи някакъв инцидент, коментира още той. - В "Овча купел" в района на бежанския център трябва да бъде подобрено видеонаблюдението, особено по улица "Народно хоро" и булевард "Монтевидео".


Обществена тайна е, че изоставеният строеж върху общински терен срещу поликлиниката в "Овча купел" се използва за депо за разтоварване на мигранти. Едва ли някой от присъстващите на сесията днес представители на отговорните органи не знае, че на терена на "Софийски имоти", който се намира между улиците "661", "Крушовски връх" и "659", миналата година на два пъти бяха разтоварвани големи групи с мигранти от каналджии. Всички, които живеем в "Овча купел" знаем за това. Проблемът със сигурността в този район е много сериозен и не бива да си позволяваме да го подценяваме. Необходими са бързи и решителни действия, за да гарантираме спокойствието на гражданите".




 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева