ППДБ са склонни да преговарят с ГЕРБ-СДС за коалицонно споразумение, но в случай, че партията приеме условията им за смяна на регулаторите.

Свързани новини

28.02.2024 12:45

Първо ще преговаряме за регулатори с ГЕРБ, после за министри: Асен Василев

Видян 292 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ППДБ са склонни да преговарят с ГЕРБ-СДС за коалицонно споразумение, но в случай, че партията приеме условията им за смяна на регулаторите. Това коментира финансовият министър и съпредседател на ППДБ Асен Василев. По думите му, само ако ГЕРБ поемат писмен ангажимент преди 6 март за реформи, ще може да се говори и за коалиционно споразумение както и за министерски позиции.

"Нека първо да видим документа, който господин Борисов и ГЕРБ ще произведат, за да можем да коментираме в детайли. За мен е много важно фокусът, който ние бяхме поставили като фокус да се запази, а това е регулаторите да започнат да работят като регулатори. Една от причините за всички тези скандали, които виждаме - нотариуси, джуджета, всички проблеми, които виждаме между другото и в енергетиката в голяма степен са свързани с това, че регулаторите не си вършат работата. Коалиция ще има, когато държавата има независим съд, независими регулатори и независима прокуратура", коментира Василев.

На въпрос на БНТ дали ще може да се случи подобно нещо преди 6 март, Василев отговори, че дотогава трябва да е ясно, че това е пътят, който България трябва да извърви.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог