24.08.2019 12:08

Първият нов рудник от 40 г. открит в Родопите

Видян 707 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първият нов рудник в България за последните 40 години, разработен от Дънди Прешъс Металс, беше официално открит днес в Крумовград.


В церемонията взеха участие председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът  Марияна Николова, министърът на финансите Владислав Горанов, кметът на града Себихан Мехмед, председателят на „Евромин” Марк Раховидас. Специално за събитието пристигнаха и членовете на борда на директорите на Дънди Прешъс Металс и Дънди корпорация.


280 млн. лв. е инвестицията на Дънди прешъс металс ЕАД в Крумовград. Близо 300 души вече работят в рудник Ада тепе и обогатителната фабрика като 90% от тях са местни жители. Предвидени са 17 млн. лв. за развитие на инфраструктурата, здравеопазването, образованието, спорта и опазване на културното наследство. Съвместно с община Крумовград компанията създаде фонд за подпомагане на микро, малък и среден бизнес за насърчаване на предприемачеството на територията на общината. Финансовият ресурс на фонда е 5 млн. долара в следващите осем години.


Технологична новост в сферата на опазването на околната среда в минната индустрия е изграденото Интегрирано съоръжение за съхранение на минни отпадъци, което осигурява пълно рециклиране на производствените води и прогресивна рекултивация.


Над 1 милиард лева са инвестициите на Дънди в България. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв