Според чл. 37, ал. 1 от ЗПП, Сметната палата издава удостоверения за представените и/или непредставените в срок годишни финансови отчети на политическите партии за последните три години, а за новорегистрираните партии - от датата на съдебната им регистрация.

Свързани новини

19.02.2024 12:24

Партиите вече нe трябва да вземат от Сметната палата удостоверения за регистриране за участие в избори

Видян 772 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Партиите вече няма да вземат от Сметната палата удостоверения за регистриране за участие в избори. Документът ще бъдат представен от институцията по служебен път в ЦИК, предаде БНТ.

Промяната стана факт по предложение на Сметната палата, одобрено от Централната избирателна комисия. ЦИК прие издаваните от одитната институция удостоверения по чл. 37, ал. 1 от Закона за политическите партии (ЗПП), необходими при регистриране за участие в избори, да бъдат предоставяни по служебен път.

Според чл. 37, ал. 1 от ЗПП, Сметната палата издава удостоверения за представените и/или непредставените в срок годишни финансови отчети на политическите партии за последните три години, а за новорегистрираните партии - от датата на съдебната им регистрация.

Облекчението на административната процедура е предложено от Сметната палата, тъй като практиката показва, че предвид големия брой проведени избори (редовни и извънредни) през последните няколко години, с голяма
част от документите се удостоверяват едни и същи факти за един и същ период.

По предложение на ЦИК към удостоверенията ще се прилага и списък с наименованията на партиите, представили в срок годишните си финансови отчети, който ще се публикува на интернет страницата на Сметната палата.

От 1 февруари годишните финансови отчети на политическите партии (на хартиен и електронен носител) се подават в сградата на Сметната палата на ул. „Антим I“ №17, ет. 6, където са създадени по-добри условия за тази дейност, напомнят от Сметната палата.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей