ЦИК работи активно по организацията на местните избори

Свързани новини

31.08.2023 14:43

Партиите и коалициите ще могат да се регистрират за местните избори от 4 до 13 септември

Видян 310 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"ЦИК работи активно по организацията на местните избори. Приели сме указанието към избиратели и кандидати какво значи изискването за уседналост". Това заяви Росица Матева, говорител на ЦИК.

"Приели сме и срока за регистрацията на партии и коалиции, която започва на 4-ти септември и ще приключи на 13 -ти септември. 160 общински избирателни комисии са назначени, които са съгласувани с политическите сили. Започнали сме разяснителна кампания, имаме рубрика въпроси и отговори я раздел местни избори 2023 г.", каза още Матева.

Тя поясни, че софтуерът на машините трябва да бъде надграден. "Непрекъснато сме в кореспонденция със създателя на софтуера, изпратили сме техническите ни изисквания, очакваме отговор в рамките на 10 дни както и каква ще бъде цената", заяви говорителят на ЦИК.

Камелия Нейкова, председател на ЦИК, подчерта, че на 29 октомври гражданите ще имат възможност да гласуват за избор на кмет на община, общински съветници, кмет на кметства и районни кметове на София, Варна и Пловдив.

"Тези избори са свързани с мащабна подготовка, тъй като се назначават 265 общински избирателни комисии на територията на всяка община", каза Нейкова.

Тя поясни, че подготовката върви спокойно съобразно плана, изготвен от ЦИК.

"До момента сме приели множество решения, за да може навреме всички участници в изборите да имат необходимата информация, както и избирателите да се запознаят с частта от избирателния процес, която ги интересува", поясни председателят на ЦИК.


Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 31.08.2023 18:17

    Външната политика на САЩ най-добре се дефинира по следния начин: ‘Целуни задника ми или ще ти сритам главата’ ………… Толкова е просто и толкова грубо. Интересното е, че тази външна политика е толкова успешна. Тя притежава структури за дезинформация, използване на реторика, изкривяване на езика, които са убедителни, но всъщност са ПАКЕТ от ЛЪЖИ. Това е много успешна пропаганда. Те имат парите, технологията, всички средства да я налагат и го правят.“

  • 001 Anonimen 31.08.2023 18:15

    Приемайки Нобеловата награда за литература, Харолд ПИНТЪР каза и следното: „Престъпленията на Съединените щати са систематични, постоянни, порочни, безмилостни, но много малко хора всъщност говорят за тях. Това трябва да се каже за Америка. САЩ упражняват клинична манипулация върху властта в световен мащаб, която се маскира като – сила за благото на всички. Брилянтен, дори остроумен, изключително успешен акт на хипноза.“

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог