Свързани новини

10.12.2008 10:06

Парното взе 150 лв. от софиянец заради хлебарка

Видян 1942 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-малко 150 лв. може да ви коства повреда на топлинен разпределител в банята например. С такава сума е олекнал столичанин, чийто уред бил изкаран от строя от влезнала в него хлебарка. До подобни случаи се стига тъй като ако разпределителят се повреди и от фирмата за топлинно счетоводство не го сменят своевременно - за отоплителния сезон ще ви начислят пълна мощност.


Такъв е случаят на Атанас Филипов от ж.к. „Слатина“ в София. Пред репортер на 19` той разказа как е набъбнала сметката му за парно, точно заради такъв повреден уред в банята. Апаратът се развалил още през миналия отоплителен сезон, но от ресорната фирма – „Нелбо Инжинеринг“, така и не изпратили свои хора на проверка. Резултатът дошъл със сметката. Първоначално, според Филипов той трябвало да получи обратно 70 лв. надвзети за сезона. Вместо това  сметката му набъбнала с още 90 лв., тъй като проверяващият обложил с такса пълна мощност „лирата“, заради разваления уред.


Цяло лято от фирмата не изпратили техник, който да свали уреда и да го занесе за проверка. Това става едва вчера, т. е. повече от месец след началото на новия сезон.


Според думите на клиента техниците се държали доста арогантно и едва ли не го обвинили, че той е повредил топлоразпределителя, защото не го е съхранявал правилно. „Външната намеса“ в случая се виждала с просто око – хлебарка и утайка от изпарения.


От фирмата казаха, че гаранцията на тези уреди е 2 години и е изтекла отдавна. Сега единственият избор на потребителя е да заплати, за да му монтират нов. Техниците казали, че цената е 60 лв. На въпрос защо няма уреди за мокри помещения, както е в случая, от „Нелбо Инжинеринг“ обясниха, че нямало уред, застрахован от хлебарки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби