Със 133 гласа "за", 66 "против" и 0 "въздържали се" парламентът подкрепи полуспоразумението, както го определи лидерът Димитър Манолов от КТ Подкрепа на правителството с протестиращите от въгледобивната индустрия и енергетиците от топлоцентралите.

Свързани новини

04.10.2023 15:38

Парламентът прие "полуспоразумението" с протестиращите

Видян 1775 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Със 133 гласа "за" от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, а против - 66 от Възраждане, БСП, ИТН и Радостин Василев парламентът подкрепи полуспоразумението, както го определи по -рано и не го подписа лидерът на КТ Подкрепа Димитър Манолов, на правителството и депутати, без БСП, с протестиращите от въгледобивната индустрия и енергетиците от топлоцентралите.


Миньорите от Мини Марица-изток Бисер Бинев също НЕ се подписаха под споразумението, което нарекоха "предателство"  и все още се намират на блокадата на АМ Тракия, докато решат какво ще правят след решението на НС.


До решението се стигна след тричасови остри дебати, в които опозицията обвини управляващите, че унищожават енергийния сектор, не защитават интересите на протестиращите енергетици и миньори и приемат неизгодни за България условия на Брюксел.


Това стана причина премиерът Николай Денков да се обърне рязко към народните представители с "уважаеми и неуважаеми дами и господа".


Той обясни думите си към част от тях с това, че е чул "лъжи и просташки подмятания".
Денков увери, че с внасянето на ПВУ и Териториалните планове за справедлив преход изпълняват една от точките в споразумението - а именно изпълнението на решението на НС, за което също беше обвиняван.


Изказването му бе сподиряно от възгласи "Оставка", а в отрицателен вот след окончателното гласуване от "Възраждане" се заканиха да работят срещу въвеждане на решението.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 04.10.2023 18:30

    "Това стана причина премиерът Николай Денков да се обърне рязко към народните представители с "уважаеми и неуважаеми дами и господа". По асоциация си припомних едно обръщение от трибуната на НС от покойния чаровник Джордж Ганчев, той каза : - "господа хомосексуалисти от ляво и от дясно", което определено е по- подходящо от опита на смехотворният "академик", да бъде оригинален ! Оставка на цялото престъпно правителство и жестоко наказание на предстоящите местни, а и на парламентарни избори на партиите на сглобката ! ...

  • 002 Лекуващ лекар 04.10.2023 16:32

    Правителството на пърДенков е скрило най - важният документ, които ги обрича на закриване. Документът се казва пътна карта за климатична неутралност на република Булгаристан !!!

  • 001 Месията 04.10.2023 16:31

    Булгаристан няма държавна власт в момента, а е само територия. Управлявана от една шайка самозвани разбойници, които някак си са се добрали до държавни постове и гледат да съсипят каквото могат за няколко дни, щото знаят, че това няма как да продължи дълго !!! В кочината Булгаристан или ще има революция, или ще се установи диктатура от рода на украинската. Засега се очертава второто, ако мат‘рялът продължава да си мълчи !!! А Сервантес е казал какъв е начина : „СВОБОДАТА САНЧО СЕ НАМИРА НА ВЪРХА НА БОЙНОТО КОПИЕ“ !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.