F-16

Свързани новини

09.06.2023 16:23

Парламентът одобри нов договор за 7,2 млн. долара заради F-16

Видян 1081 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парламентът одобри договор за изграждане на склад за съхранение на класифицирано оборудване и въоръжение за самолетите F-16. Помещението ще е разположено на База Граф Игнатиево и ще струва 7,2 млн. долара, съобщава БНТ.

Договорът предвижда:

    Доставка на брави, заключващи механизми за врати и консумативи, необходими за изграждане на охранителни системи в съответствие с изискванията за сигурност на Правителството на САЩ.
    Проектиране и изграждане на система за сигурност на склада за съхранение на класифицирано оборудване (ССКО).
    Услуги за управление на склада за съхранение на класифицирано оборудване (ССКО) за срок три години и три години поддръжка на охранителните и структурните системи, свързани с функционирането на склада.
    Консултантски услуги по проектиране и изграждане на системи за сигурност за други съоръжения за самолет F-16 Block 70 в авиобаза Граф Игнатиево, където ще се съхранява класифицирано оборудване на самолета, и използване на класифицирана информация.

Новият контракт беше разкритикуван от "Възраждане".

    Николай Дренчев, "Възраждане": "Може да ни поискат повече пари, ако дойде някога, може да не дойде никога. Това е истината за договорите, които са сключени за F-16. Това не е договор, а писмо за оферта или приемане. Ако не приемем това нещо, няма да ни бъдат доставени самолети за милиарди, част от които сме платили авансово".

След влизането в сила на закона за ратификация министърът на външните работи ще уведоми правителството на Съединените американски щати за изпълнение на националните процедури по влизане в сила на договора. Първото плащане от 162 хиляди долара ще бъде през декември тази година. Последното на 15 юни 2027 година.

    "Още в началото коментирахме, че този договор е в ощърб на обществото. Сега САЩ, Пентагонът иска от България 7,2 млн., за да съхраняват тяхна техника. Няма нищо нелогично в това, тъй като всяка държава пази своите патенти. Но възниква големият въпрос, дами и господа народни представители, след като Пентагонът държи 1,3 млрд. долара на българските данъкоплатци, не е ли нахално да иска от България още 7 млн.", коментира Румен Гечев от БСП за България.

По думите на Гечев поръчката на самолети за България ще се забави още.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог