Свързани новини

18.03.2021 11:03

Парите от чекмеджетата на Борисов да стигнат до засегнатите от ковид кризата: Христо Иванов

Видян 2704 пъти | Коментари 8
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Според съпредседателя на Демократична България Христо Иванов голямата тема на тази кампания е как страната да бъде прекарана успешно през кризата, породена от COVID-19.

“Очевидно е, че от тук нататък кампанията ще мине под знака на въпроса как след тези избори България да поеме политически курс, който да подобри справянето с кризата и да се очертае много по-добра перспектива. Водещ за нас е националния интерес, не популизма, търсим оценки, базирани на данни и научни източници, а не на база на моментни емоции, страх и гняв”, коментира Иванов във видео, излъчено на живо във Фейсбук.

“Демократична България” настоява за дългосрочно планиране, ясна комуникация и ефективна икономическа помощ. Това са трите неща, които Борисов не направи”, заяви още Иванов и призова, “Трябва ни управление, което да извади парите от чекмеджетата на Борисов и да ги даде на засегнатите хора и бизнеси.“

Пулмологът и кандидат за депутат от Демократична България д-р Александър Симидчиев поясни, че картината сега - нарастването на новите случаи и пикът на приетите в болница и на хората в интензивни отделения, е резултат от процес, започнал преди 7 седмици.

Беше ясно, че седмица след седмица броят на заразените с коронавирус расте и на този фон се направиха две неща, които не трябваше - отвориха се заведенията, където се срещат хора без предпазни средства и затова са най-рискови, и прибързано се спря ваксинацията с единствената ваксина която имаме, заяви Симидчиев. Той добави, че данните показват как пандемията върви с повече заразени, а същевременно броят на ваксинираните на дневна база драматично намалява. “Това е резултат на решения, които бяха взимани няколко седмици преди това”, смята той.

“Ние вървим след събитията. Това, което остро липсва в тази криза е лидерството - хора да застанат на една позиция, да се знае за какво се борят и да се борят устойчиво, стабилно в една и съща посока, а не последователно да променяме подходите”, заяви Симидчиев. Посочи, че в случая е необходимо да се спазват мерките за дистанция и носене на предпазни средства и да се проведе ваксинация за всички, които желаят, защото само така безопасно се изгражда колективен имунитет.

“Когато ваксинацията не се случва, ние не можем да защитим не само


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 21.03.2021 15:45

    А от къде знае, че в чекмеджето на Борисов има пари? На снимките се виждаше само как спи. А на други снимки бяха парите и празното легло. А и дали са негови или не и дали изобщо ги е имало не е доказано. А дори и да са негови, защо той трябва да ги раздава, а Христо Иванов да не раздава своите?

  • 005 Росен 20.03.2021 09:31

    Доста плоска стратегия на ДБ – само се оплакват, но нищо не могат да свършат!

  • 004 Гелето 19.03.2021 08:40

    Пак празни приказките от Христо Иванов. Добре, че не трябва да разчитаме на него и ДБ да ни помогнат в ковид кризата.

  • 003 Марто 18.03.2021 19:15

    Абе Иванов дава ли си сметка какви глупости говори? На всички е ясно, е тия пари вече са скрити и лично каскета ще се погрижи никой да не ги намери.

  • 002 Иван 18.03.2021 18:02

    Христо Иванов е популист!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.