Свързани новини

16.04.2016 18:04

Папа Франциск взе във Ватикана 12 сирийски бежанци

Видян 2815 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

           Папа Франциск взе със себе си 12 сирийски бежанци след посещението си на гръцкия остров Лесбос. Те ще бъдат настанени във Ватикана, съобщи Франс прес. Визитата на папата е опит да привлече вниманието на света към бежанците. "Не сте сами" е посланието, което той отправи към мигрантите. Главата на Римокатолическата църква пристигна с директен полет на остров Лесбос, посрещнат от архиепископ Йеронимос и Вселенския патриарх Вартоломей.

Обстановката на остров Лесбос е като на Великден. Мюсюлмани на колене молят благословия от папа Франциск. Благодаря ти, Господи!  звучи на арабски. Папа Франциск не спази протокола и влезе без предупреждение в палатка на мигранти. Благослови ги и ги подкрепи с Не сте сами. Гърците се опитват да се приближат до Вселенския патриарх Вартоломей и архиепископ Йеронимос. Целуват земята пред тях.

Тримата духовни лидери оказаха особенно внимание на група деца без родители, които се намират в бежанския лагер. Папа Франциск ще отпътува от Лесбос с десет от тях, които ще получат убежище. В официалното си изявление от бежанския лагер Светият отец каза:

Дойдохме да привлечем вниманието на света към тази тежка хуманитарна криза и да се помолим за намиране на решение. Като хора на вярата искаме да обединим глас и да говорим от ваше име. Надяваме се светът да забележи тези трагични и отчаяни сцени и ще реагира по начин, показващ, че сме на първо място хора.

На пристанището в Лесбос са хиляди гърци, които  участват в молитвата на тримата духовни водачи в памет на загиналите мигранти, които не успяха да достигнат до острова. Човечеството не трябва да допусне никога вече Егейско море да бъде общ гроб на деца, заяви архиепископ Йеронимос.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева