18.12.2015 13:02

Папа Франциск позволи канонизирането на Майка Тереза

Видян 1194 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Папа Франциск подписа декрет, признаващ второ чудо, извършено от Майка Тереза, което отваря път към канонизирането й, предаде AFP.


Ватиканът обяви новината днес в свое прессъобщение. Така монахинята, която е известна с грижата си за бедните по целия свят, може да бъде обявена за светица през 2016 година.


 Свещеник в индийския град Гуахати свидетелства за въпросното чудо на 5 септември (10-тата годишнина от смъртта на обичаната от всички монахиня).То е описано като „изчезване на половининчов бъбречен камък в долната част на уретера”.


Свещеникът няколко месеца бил измъчван от камък в бъбрека и взимал лекарства, които обаче не му помогнали. Повечето бъбречни камъни могат да се отстранят по хирургически път, което често е амбулаторна процедура. Затова свещеникът имал насрочена планова операция за шести септември, като на пети постъпил в болницата за подготовка. Той помолил обаче да отиде на литургията в дом за деца, основан от Майка Тереза. На богослужението свещеникът настоял присъстващите да се помолят за нея и от негово име. Когато се върнал в болницата, рентгеновите снимки показали, че камъкът е изчезнал. Операцията била отменена. Бележките, предоставени на UCA News от архиепископа, включват описание на случая, подкрепено с подписа на хирурга, в което се казва: „Наистина изглежда като чудо и забележително събитие – камъкът не може да е бил разтворен с лекарства и в този ден просто изчезна.”


За първото чудо на Мйка Тереза свидетелства индийката Моника Бесра. По думите й, тя е била излекувана от тумор в корема. Медиците, лекували Бесра, и съпругът й твърдят, че оздравяването й може и да се дължи на конвенционалното медицинско лечение, на което била подложена. В резултат на което пък Бесра се оплака на пресата, че след обявяването на Майка Тереза за блажена, мисионерките я изоставили.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв