Свързани новини

20.10.2008 11:31

Папа Бенедикт XVI е добре дошъл в Израел

Видян 1725 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Израел Шимон Перес заяви днес, че евентуално посещение на папа Бенедикт XVI в страната не трябва да бъде свързвано с противоречието около папа Пий XII, предаде Франс прес.


"Познавам папа Бенедикт XVI,с когото съм се срещал много пъти, и неговото посещение в Израел не трябва са се свързва с противоречието около Пий XII", съобщи Перес по израелското обществено радио. "Ние имаме основания да считаме, че бившият глава на римокатолическата църква не е направил достатъчно усилия, за да спаси живота на евреи, но не искам да произнасям присъда. Ако има доказателства, трябва да ги анализираме внимателно", посочи израелският президент. Междувременно сайтът "Yalla Kadima" на привърженици на центристката партия Кадима предизвика скандал днес в Излаел, като публикува фотомонтаж, преставящ главата на римокатолическата църква с пречупен кръст на гърдите. "По този начин искаме да протестираме срещу ролята на Ватикана по време на геноцида на нацистите", заяви по израелското обществено радио един от собствениците на сайта, като заяви, че е "шокиран" от процеса по беатификация на папа Пий XII.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.